Arkæologer jubler: Besøg det første Eremitageslot

Arkæologer jubler i Dyrehaven. Op af mulden er dukkert spor af det første Eremitageslot.

De fleste danskere kender det ikoniske Eremitageslot i Dyrehaven nord for København. På toppen af bakken skuer det ud over græssletter og blåt hav. 

Hvad er parforcejagt?

De færreste ved, at dette slot ikke er det første eremitageslot i Jægersborg. Og det kan arkæologer nu en gang for alle slå fast. 

Denne sommer har danske eksperter nemlig haft travlt med at løfte græstørv og jordlag for at få bekræftet, hvad man længe gerne har villet vide med sikkerhed - hvor har Christian 5. Eremitage ligget? 

Og dét ved man så nu. Og nu kan du selv få syn for sagen. 

Arkæologerne har nemlig fundet resterne af det første Eremitageslot i Dyrehaven. Det måler 12,5 meter på den ene led og 7,20 meter på den anden. 

Site manager for Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland, Jesper Munk Andersen, fortæller rundvisningen. 

Det var Christian d. 5. som fik opført det første Eremitageslot, hvor han kunne hvile ud oven på en strabadserende jagt og inviterede sine gæster på intim middag. Christian d. 5. var en stor jagtentusiast og indførte parforcejagten i Danmark. 

I år er det 350 år siden, at den første parforcejagt blev afholdt i Danmark. Derfor satte arkæologer fra Museum Nordsjælland og Kroppedal Museum jagten ind på Eremitageslottets forgænger i Jægersborg Dyrehave. Målet er at trække Christian 5.s Eremitage ud af glemslen, lokalisere byggeriet og undersøge arkitekturen og indretningen af det forsvundne hus.

Og det er nu lykkedes. 

- Man kan altså komme ud og blive klogere på Eremitageslottet, det nuværende og ikke mindst få et blik ind i hvad er det for en forgænger der har ligget her, fortæller Jesper Munk Andersen, der er Site manager for Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland,

Husk at bestille billetter. Det kan gøres her. 

Tid og sted:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

skøjtebane i zoo

playZoologisk Have åbner ny vinterattraktion for første gang

skøjtepige

Skøjtebaner lukker overalt, men her åbner en ny - af plastik

Roskilde Badet, svømmehal

playSkandaleramt svømmehal blev dobbelt så dyr og forsinket: Nu skal sagen kulegraves

Hillerød Madmarked

Nyt madmarked på vej: "Det er, hvad folk vil have"

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere