Yderligere to fængslet for voldsomt røveri

To personer er i et lukket grundlovsforhør fængslet for et voldsomt røveri i Valby. I forvejen er syv personer sigtet for røveriet, hvor udbyttet blev ødelagt.

Politiet har anholdt yderligere fire personer for et røveri mod en pengetransport i København i oktober. I forvejen er syv personer sigtet i sagen.

Røveriet mod en pengetransport ved Jyske Bank i Valby Langgade i København var ualmindeligt dramatisk.

To mænd bevæbnet med skarpladt pistol og skarpladt maskinpistol trådte frem til pengetransporten og slog chaufføren ned. Bagefter stak de af i pengetransporten, mens to andre mænd samtidig stak af på motorcykel.

For at sikre flugten smed de romerlys i krydsene, ligesom de spredte partisansøm og trak sømmåtter hen over gaden. Senere blev både motorcykel, pengetransport og en sølvfarvet varevogn, som også var brugt i forbindelse med røveriet, fundet rundt om i København.

Udbyttet blev på 2,4 millioner kroner i dansk og udenlandsk valuta. Men røverne fik ikke noget ud af deres anstrengelser, for pengene blev farvet røde af en farvepatron.

Allerede samme dag anholdt politiet den første mistænkte i sagen. Flere andre er siden blevet anholdt i blandt andet Sverige.

Ved et lukket grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg torsdag blev to af de seneste anholdte løsladt efter at have afgivet forklaring. De to andre blev fængslet frem til den 2. marts.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik