Weekend-tips: Flå et dyr og klip et gækkebrev på computeren

I denne weekend kan du opleve jægeren flå og partere det nedlagte dyr. Du kan designe dit eget gækkebrev og se en danseforestilling med børn.

Oplev en hjort blive flå og parteret 
Har du aldrig helt forstået, hvor kødet i kølemontren kommer fra, så er der hjælp at hente denne weekend - fra fortiden.

På Nationalmuseet har du muligheden for at opleve, hvordan det døde dyr er blevet håndteret af jægere gennem flere årtusinder. Skindet skal af, og sener og ben skæres fra. I processen får du lov til at røre ved dyrets indvolde og snuse til det rå kød.

Få også et indblik i, hvordan man i stenalderen brugte alt på dyret - til alt fra telte til synåle. Hvis du synes, det lyder spændene, så skal du lægge vejen forbi Nationalmuseet i den kommende weekend.       

Hvor og hvornår:  Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, København K, lørdag den 6. april kl. 10.30-11.30. (Entré: 130 kroner for en familiebillet (1 barn + 1 voksen). Ekstra barn koster 50 kroner)

Læs mere her

 
 

Hippotigris danseforestilling
Dans kan have mange former og farver. Danseforestillingen på Egholmskolen i Vallensbæk er helt sin egen med håndlavede og håndprægende kostumer. Dansegruppen Zebragruppen står bag forestillingen og danser sig gennem en rørende historie, hvor det helt store spørgsmål stilles: Hvad sker der, når man ikke er en del af fællesskabet?

Forestillingen handler om venskaber, og faktisk er det Zebragruppens ældste forestilling, som de har spillet siden år 1988. Denne weekend gør de det så igen, og du kan være publikum.

Hvor og hvornår: Søndag den 7. april klokken 10, 11 og 12. Egholmskolen, Egholmvej 19, Vallensbæk Strand.
(Entré: Standart 40 kroner)

Læs mere her

 
 

Gækkebreve bare på computeren
At drive gæk med nogle har altid været en høj prioritet her ved påsketid. Det var for at være helt præcis i Odense i år 1770, at det første gække brev sendt, men meget er sket siden da.

Vi har stadig saks og papir, men vi har også fået computere. På Greve Bibliotek har de fået den idé at mikse tradition med computerteknologi, og det kommer der nogle rigtige fine gække breve ud af. Hvis du vil prøve at være med, så kan du tage på Greve Bibliotek i denne weekend.   

Hvor og hvornår: Lørdag den 6. april kl. 10. Greve Bibliotek, Portalen 2, Greve
(Gratis billetter)

Læs mere her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere