Waterfront erkender ulovligheder i DSB-sag

Direktør og PR-virksomhed Waterfront erkender ulovlig mail til underdirektør i DSB og får nu bøde i sagen.

PR-bureauet Waterfront og direktør Lars Poulsen erkender at have overtrådt straffeloven og skal betale en bøde i en sag om DSB, oplyser Københavns Politi.

Københavns Politi havde tiltalt direktøren og firmaet for brud på straffeloven og persondataloven, da Lars Poulsen sendte en mail til DSB's daværende underdirektør Peder Nedergaards personlige e-mailadresse om journalist Lars Abilds helbred.

- De har ønsket at vedtage en bøde på baggrund af et oplæg fra os, så sagen på den måde bliver afgjort udenretsligt. Derudover har vi ikke yderligere kommentarer, siger senioranklager Jakob Buch-Jepsen til Ritzau.

Københavns Politi og Lars Poulsen er blevet enige om bødens størrelse, men politiet ønsker ikke at oplyse tallet.

Journalist Lars Abild har en sygdom, der deles af 10.000 danskere, og ifølge flere eksperter er videreformidlingen af Lars Abilds personlige helbredsoplysninger uden journalistens kendskab ulovlig i forhold til persondataloven.

Bøden udspringer af en anmeldelse fra Datatilsynet, og sagen rummer også politianmeldelser fra Lars Poulsen mod tidligere medarbejdere i Waterfront samt en anmeldelse fra medarbejderne mod Waterfront. Politiet har valgt af droppe yderligere efterforskning af de andre anmeldelser.

Sagen rullede i januar sidste år, da DR afslørede, hvorledes DSB betalte pr-bureauet Waterfront for at holde en bestemt journalist, Lars Abild, beskæftiget, så han ikke kunne skrive kritisk om DSB.

Datatilsynet bad efterfølgende Københavns Politi undersøge, om Waterfront og DSB overtrådte persondataloven, da de udvekslede følsomme helbredsoplysninger om Lars Abild.

En advokatundersøgelse blev offentliggjort i april sidste år i Transportministeriet og medførte, at underdirektør Peder Nedergaard Nielsen blev fyret i DSB.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

retten i glostrup

56-årig anholdt for omfattende handel og indsmugling af narko

Politibil nat

Politi søger vidner efter teenager blev stukket med kniv i nakken på Nørrebro

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere