Videregående uddannelser fortsat i limbo efter ny aftale om genåbning

Der mangler fokus på de videregående uddannelser, mener formand for Danske Studerendes Fællesråd.

Skal studerende forsvare deres speciale foran en skærm? Og hvad med dem, der læser til arkitekt, men som ikke har kunne øve på tegnestue?

Det er nogle af de spørgsmål, som organisationen Danske Studerendes Fællesråd (DSF) sidder tilbage med, efter at planen for anden fase af genåbningen torsdag aften blev præsenteret.

- Man nævner ikke rigtig de videregående uddannelser i aftalen, og det er meget sparsomt med information, siger formand Johan Hedegaard Jørgensen til Ritzau.

Af planen, som statsminister Mette Frederiksen (S) fremlagde torsdag aften, fremgår det, at "undervisning og eksamener med krav om fysisk fremmøde" bliver muligt fra 18. maj.

Samme formulering bruger Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse torsdag aften.

Men den formulering rejser blot nye spørgsmål, mener Johan Hedegaard Jørgensen.

- Hvor lægger man snittet for, hvad der må afholdes fysisk og ikke fysisk? Vi har naturligvis forståelse for de sundhedsmæssige hensyn, men vi håber, at universiteterne kan komme med nu, lyder det.

Også studiestarten til sommer mangler der afklaring på, siger formanden.

- Det ville være katastrofalt med en digital studiestart. Det er vigtigt, at man kan mødes fysisk og få en ordentlig faglig introduktion.

- Der er nogle spørgsmål, som desværre stadig blafrer lidt i vinden.

Johan Hedegaard Jørgensen håber, at biblioteker, laboratorier og værksteder snart kan åbne helt.

- Og så håber vi, at vi kan få flest mulige til eksamenen under ordentlige forhold, for en fysisk eksamen er altså bare bedre end at køre den digitalt.

På tværs af fag og skoler gælder ønsket om at få de studerende tilbage til klasseværelserne, siger han, for det er tiltrængt.

- Det er hårdt for mange at sidde derhjemme og få undervisning gennem en skærm. Mange sidder hjemme alene på kollegieværelser, og det kan være en ensom tilværelse, lyder det fra formanden for DSF.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) mødes fredag den 8. maj med uddannelsessektoren og drøfter, hvordan åbningen i praksis skal tilrettelægges, skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik