Venstre-politiker vil have indvandrere til at samle skrald i parker

Hvis politikerne vil have skrald samlet op, så må de ansætte de pågældende personer, siger specialarbejder i København Kommune.

- Hvis man kan gå fra Helmand til Hundige, så kan man også gå ned i parken og samle skrald.

Sådan lyder det kontante budskab i et opslag på Twitter fra Venstres  integrationsydelsesordfører, Morten Dahlin, der også er medlem af Greve Byråd.

Kommentaren kommer i forlængelse af Venstres udlændingeudspil, som partiet fremlagde onsdag. Her vil man afskaffe retten til at komme til Danmark og få sociale ydelser kvit og frit, som man kalder det.

- Den mulighed skal ikke længere eksistere siger, Morten Dahlin til TV 2 Lorry.

Hvis man ikke selv kan finde sig et arbejde, skal kommunen stille et nyttejob til rådighed og det kunne - med henvisningen til Twitter-opslaget - være at holde kommunen, man bor i, pæn og ren.

Hvad er nyttejob?

Men den kommentar er faldet specialarbejder i Københavns Kommune Rasmus Bredde for brystet. Han er ligeledes fællestillidsrepræsentant for fem enheder i Byens Drift, som holder Københavns parker, veje og byrum rene.

- Hvis Venstre vil have skrald samlet op, så må de ansætte de pågældende personer som specialarbejdere. Det andet vil være jobtyveri, siger Rasmus Bredde til TV 2 Lorry.

Han mener, at nyttejobs erstatter gode solide arbejdspladser med folk på diverse former for understøttelse.

Hvis man har respekt for det arbejde, der bliver udført, så skal man også betale en ordentlig løn, lydet det.

- Jeg opfatter det som om, at han er i gang med at stjæle gode arbejdspladser og hyre folk på sociale ydelser i stedet. Så kan vi andre blive fyret og også ryge ud i den her type aktivering, Det er helt forrykt, siger Rasmus Bredde.

Arbejdet bliver negligeret

Den udlægning er Morten Dahlin dog helt uenig i. De nyttejob, der ligger i Venstres udspil, skal ligge inden for de rammer, der også er for nyttejob i dag.

- Der ligger i reglerne et klokkeklart princip om, at det skal være opgaver, der ligger ud over det, der ellers vil blive udført, for ikke at tage arbejde fra andre, siger Morten Dahlin.

Han tilføjer, at men har gode erfaringer med netop nyttejob på hans hjemstavn i Greve Kommune.

Rasmus Bredde mener dog samtidig, at Twitter-opslaget fra politikeren er en negligering af det arbejde, som han og hans kollegaer udfører.

- Vores arbejde er blevet effektiviseret med fejemaskiner og løvblæsere. Han taler om det, som om det er noget, man bare kan gå ind fra gaden og udføre. Det er det skam ikke, siger Rasmus Bredde.

Ifølge Morten Dahlin skal hans kommentar på Twitter og Venstres udspil ses som det helt modsatte af en negligering.

- Det er en ophævelse af arbejdets værdi. Vi synes, at arbejdet i sig sig selv har en værdi, og så er det ligemeget om du er bankdirektør eller gadefejer, siger han.