Gadefejere i København undgår fyringer og besparelser

Et flertal af politikere stemte imod forvaltningens anbefalinger om at spare på renhold af byrummet i Københavns Kommune, som ville betyde fyringer af gadefejere.

Politikerne i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg har mandag eftermiddag besluttet ikke at følge forvaltningens anbefalinger om at foretage besparelser på renhold af byrummet.

Det oplyser SF's Klaus Mygind, der er gruppeformand for partiet og medlem af udvalget.

- Vi drøftede sagen og nåede til enighed om, at der ikke var grund til at mindske kvaliteten på renhold i byen. Specielt ikke, når vi sidste år trak over 36 millioner kroner ud af netop dette område, siger Klaus Mygind til TV 2 Lorry.

Havde politikerne fulgt kommunens egen anbefaling, havde det betydet en forringelse af renholdet af Københavns parker, veje og grønne områder.

Samtidig havde en blåstempling af forvaltningens planer udløst en fyreseddel til mellem 13 og 16 medarbedjere i enheden Byens Drift, heraf op til 14 gadefejere.

Flertallet beslutning er den eneste rigtige, mener Claus Bülow, der fællestillidsrepræsentant for medarbejdere i Byens Drift, der holder rent i Kongens Enghave, Sydhavnen, Amager og Valby.

- Selvfølgelig er vi meget glade for, at vi ikke skal afskedige yderligere 13 til 16 gode kollegaer, når vi i forvejen er ved at sige farvel til 30 på det grønne område og 60 i alt på hele driften som følge af de seneste besparelser, siger Claus Bülow til TV 2 Lorry.

Ville gå ud over kvaliteten

TV 2 Lorry har tidligere beskrevet sagen. Her har fællestillidsrepræsentant for specialarbejdere i Københavns Kommune, Rasmus Bredde kritiseret forvaltningens indstilling.

- Vi er slet ikke et sekund i tvivl om, at københavnere vil kunne mærke det. Hvis denne her besparelse går igennem, så er vi bekymrede for, om vi kan levere rene parker og gader, har han tidligere udtalt.

Det er mindre end et år siden, en besparelse på over 30 millioner kroner på renholdsområdet i Københavns Kommune blev stemt igennem udvalget.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) udtalte søndag til TV 2 Lorry, at hun var imod besparelserne og ville kæmpe for at undgå, at de blev stemt igennem.

- Jeg synes ikke, man skal forringe det her område. Specielt ikke når der netop er blevet lavet effektiviseringer for over 30 millioner kroner, udtalte hun.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Indslag fra søndag: København opleves som mindre ren, men alligevel vil forvaltning spare på renhold.

Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger var det et stort flertal, der mandag eftermiddag stemte imod at udføre besparelserne.

I 2015 vedtog politikerne en såkaldt fællesskabsvision for København, hvor man klarlagde nogle helt faste mål for byens rum frem mod 2025.

Her er det blandt andet et mål, at to tredjedele af københavnerne opfatter København som en ren by, og at 75 procent af københavnerne oplever København som en grøn by.

Men det går det forkerte vej med de mål, viser de seneste kortlægninger. Færre københavnere oplever således byen som ren og grøn.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik