Flere udnytter corona-tiden til at samle skrald

Organisationen Garbage Run arrangerer skraldeture for borgere, der gerne vil gøre nytte.

Flere og flere danskere bruger denne tid, hvor coronavirussen har lukket Danmark ned, til at tage ud i naturen og indsamle skrald.

Sammen med familien, alene eller i større grupper med op til ti personer søger de efter cigaretskodder, plastikposer og anden affald i skove, grøfter og veje.

TV2 Lorry er taget med ud i en skov i Brøndby, hvor initiativet Garbage Run har arrangeret skraldeturen for en gruppe mennesker, der gerne vil gøre nytte og gavn. 

Talsperson Bodil Fosgaard leder an og understreger forholdsreglerne for alle, således at initiativet ikke udgør en smittefare:

- Vi har valgt at lave et lille arrangement, hvor vi maksimalt er de ti personer, som vi må være samlet i disse coronatider, siger hun.

Hjælper flere afsted 

Konceptet er således, at Bodil Fosgaard hjælper alle dem ud, der gerne vil være med, men som ikke nødvendigvis selv har plastikposer, handsker og gribere til at samle skrald. 

Hun hjælper også gerne med at arrangere affaldsindsamlingen, så den ikke udgør en risiko for coronasmitte:

- Vi laver løbende arrangementer, som folk kan melde sig til - eller hvis de kontakter mig med interesse, så hjælper jeg også gerne, siger hun.

- Måske er man i løbeklub eller en anden forening. Det kan også være en virksomhed. Så hvad end man er en gruppe, forening eller frivillig, så kan man henvende sig, og så sørger jeg for, at vi kan organisere skraldeindsamlingen, så vi ikke overskrider retningslinjerne for myndighederne, forklarer Bodil Fosgaard til TV 2 Lorry.

Mærker stigende interesse

Bodil Fosgaard nævner også, at man i Garbage Run faktisk har oplevet en større interesse for affaldsindsamling, nu hvor folk i højere grad lægger mærke til hvor meget skrald, der ligger i naturen.

Hun er blandt andet glad for, at det giver anledning til en god samtale mellem børn og voksne om vigtigheden i at rydde op efter sig selv.

- Vi må være maksimalt ti mennesker sammen nu. Jeg kan ikke opfrodre til større forsamlinger, men jeg kan organisere det på en møde, så vi kan få det til at ske sikkert, hvis man retter henvendelse til mig, siger hun. 

National indsamling udskudt 

Danmarks Naturfredningsforening afholder hvert år en national affaldsindsamling i foråret.

Den er dog udskudt til september 2020 på grund af den nuværende corona-krise, hvor skoleelever over hele landet er sendt hjem. 

Ønsker man alligevel at bidrage til rene gader, stræder og skove, kan man altså kontakte Bodil Fosgaard.

Læs mere om projekt Garbage Run på enten Facebook eller Instagram

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

amarminoskilt1_web

Efter flere konflikter mellem besøgende: Naturpark opfordrer nu til sikker færdsel

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

Brøndby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere