Godt nyt til haveejerne: Fra på tirsdag kan genbrugspladserne genåbnes

Sundhedsmyndighederne vurderer nu, at kommunerne kan genåbne genbrugspladserne for private, hvis en række sikkerhedsforanstaltninger følges.

Da regeringen den 11. marts meldte ud, at store dele af landet blev lukket ned for at begrænse smittespredningen af coronasvirus, blev alle kommunale genbrugspladser landet over lukket.

Men nu har Kommunernes Landsforening fået grønt lys fra myndighederne til at genåbne genbrugspladserne, efter der flere steder er opstået udfordringer med affald, der ophobes og smides i blandt andet naturen.

Det oplyser KL i en pressemeddelelse, hvor det også står klart, at en række sikkerhedsmæssige foranstaltninger skal være i orden, før genbrugspladserne genåbnes.

- Det har været afgørende for os, at en genåbning af genbrugspladserne kunne være sundhedsmæssig forsvarlig. Det helt overordnede hensyn i denne tid er, at vi skal begrænse smittespredning mest muligt.

- Derfor er det også vigitgt, at vi tager de rigtige forholdsregler og følger myndighedernes anbefalinger, når pladserne genåbner, siger Jacob Bjerregaard, der er formand for KL's Miljø- og Forsyningsudvalg.

Anbefaler fuld åbning fra 31. marts

KL's anbefaling til kommunerne er, at genbrugspladserne åbner fuldt ud og med fuld bemanding fra tirsdag den 31. marts 2020.

Samtidig er det et ønske fra landsforeningen, at der åbnes samtidigt på tværs af hele landet, så behovet for at komme af med affaldet spredes mest muligt.

- Det er vigtigt, at vi alle sammen udviser tålmodighed, tager hensyn til hinanden og ikke mindst til de medarbejdere, der nu skal organisere pladserne på en anden måde.

- Jeg vil derfor opfordre til, at alle ikke kører afsted tirsdag morgen, og at man lige overvejer, om man kan vente med at aflevere sit affald i noget tid endnu, lyder det fra Jacob Bjerregaard.

Genbrugspladser skal sikre mod smittefare

For at åbningen kan foregå forsvarligt i forhold til smittefare for borgere og medarbejdere, bør kommunerne indføre adgangsbegrænsning, der passer til den enkelte kommune, er beskeden fra KL.

Det betyder, at genbrugspladserne skal eksempelvis kan indsætte portvagt, bomløsninger, nummerpladestyring, onlinebooking eller noget helt femte.

Samtidig bør det overvejes, om der kan være en kommunal myndighedsperson med erfaring med miljøtilsyn til stede på pladserne, lyder det fra KL.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at man på genbrugspladserne sikrer hyppig rengøring af fælles kontaktpunker, så man minimerer risikoen for indirekte smitte via disse.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler også, at brugerne ved tydelig skiltning på pladserne opfordres til at holde afstand til andre på pladsen samt udføre håndhygiejne, når de har forladt pladsen.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Demonstration mod ghettolisten

playTil kamp for Mjølnerparken: Ny liste er "urimelig, umenneskelig og diskriminerende"

20080102-145005-6-1920x1283we

Marginaler sender nyt boligkvarter på forhadt liste - nu reagerer borgmester

20191203-163142-2-1920x1279we

playHer er de: Flere boligområder ryger af forhadt liste - et nyt er kommet på

kanalrundfart

playEfter forslag om fri badning i Københavns Havn: "Vi frygter en ulykke"


Lorryland


Forsiden lige nu

Se flere