Jimmy har sørget for rene gader i 34 år - han ser en klar tendens

Større batterier og færre heksehyl giver mindre oprydning i dagene efter nytårsaften, mener Jimmy Rostrup, der har holdt Nørrebro ren i 34 år

Mens de fleste danskere i dag nok foretrækker en dag på langs, så er der andre, der har været tidligt oppe for at rydde op efter nattens nytårs-eskapader.

Danskerne fyrede nytårsaften 2018 krudt af for over 400 millioner kroner, og store dele af resterne ender på gader og stræder.

Jimmy Rostrup, der er teamkoordinator i Københavns Kommunes renholdsafdeling har sørget for rene gader på indre Nørrebro i 34 år, og han har oplevet en ændring i danskernes fyrværkerivaner.

- Efter der er kommet større batterier, er der også kommet mindre affald som heksehyl og andre småting. Nu nøjes mange familier med at købe et batteri, siger han.

Flere dages arbejde i vente

I dag er det de største genstande, som Jimmy har ansvaret for at fjerne og allerede i morges klokken 06 mødte den første medarbejder af i alt 10 medarbejdere ind for at stå for en særlig opgave.

-  Børnene er jo tidligere ude sammen med deres forældre, og der kan vi ikke have, at børnene samler uaffyrret fyrværkeri af, fortæller Jimmy Rostrup

quote Børnene er jo tidligere ude sammen med deres forældre, og der kan vi ikke have, at børnene samler uaffyrret fyrværkeri af

Jimmy Rostrup, Medarbejder, Byens Drift

Derefter tager de de største veje, hvor de fjerner det meste, og så går turen til sidevejene, hvor der i første omgang bliver fjernet større genstande. Og det er blevet til en del på de 8 timer, som dagens vagt har været.

- Jeg har tømt den her vogn syv gange i dag, siger Jimmy Rostrup, der pludselig bliver nødt til at holde ind til siden, da han opdager røg fra ladet.

Røgen kommer fra et batteri.

- Selvom der er gået otte timer, så er der altså stadig røg fra batteriet her, siger han.

Ifølge Københavns kommune, så ser oprydningsarbejdet indtil videre fornuftigt ud, men det er svært at sammenligne med tidligere år, før de endelig har fået målt mængden af affaldet fra i går.

At dømme ud fra dagens fangst er det dog primært de populære batterier, der kommer til at udgøre den største del af oprydningen.

- Når fejeholdet har været forbi efterlader de batterierne til mig, siger Jimmy Rostrup.

Byens Drift forventer, at Nørrebros gader er tilbage til normalen om et par dage.

Gode råd om oprydning af fyrværkeri