Tysk lynaktion sender FCK til tælling

To hurtige Hannover-mål ødelagde festen i Parken. FCK's chancer for videre avancement er nu meget små.

Det bliver mere end svært for FC København at kvalificere sig til 1/16-finalerne i Europa League til foråret.
De danske mestre tabte torsdag aften 1-2 til tyske Hannover 96 i Parken, og dermed har FCK i gruppe B fire point op til en af de to pladser, der giver adgang til europæisk fodbold efter nytår.
Københavnerne havde ellers sejren inden for rækkevidde, da Dame N'Doye midtvejs i anden halvleg bragt FCK på 1-0. Men et efterfølgende københavnsk kollaps gjorde, at Hannover med to mål på få minutter pludselig var foran.
Cheftræner Roland Nilssons offensive satsning til sidst gav ikke pote, og FCK skal nu vinde de to sidste gruppekampe mod ukrainske Vorskla Poltava og belgiske Standard Liege, hvis håbet om at gå videre skal bevares.
Det står klart, efter at Standard Liege vandt 3-1 i Ukraine, og dermed har både belgierne og Hannover nu otte point mod FCK's fire.
Allerede fra kampens start var det tydeligt, at Hannover var kommet til København for at spille henholdende og satse på kontraløb. Det var også sådan, at gæsterne fik deres største mulighed i en ellers chancefattig første halvleg.
FCK dominerede som ventet før pausen, og når københavnerne fik arbejdet bolden frem til Christian Bolaños og Dame N'Doye, opstod der også flere gode tilløb til chancer. FCK var dog kun sjældent rigtig farlige foran Hannover-målet.
Hjemmeholdets største chance kom efter en fejl, da tyskernes målmand, Ron-Robert Zieler, gav en løs returbold i feltet til Cesar Santin, som stod helt fri foran mål. Brasilianeren fik dog kun ram på bolden med undersiden af foden.
Efter pausen kom der mere tempo ind i tyskernes spil. Det gjorde kampen mere jævnbyrdig, og det tvang samtidig FCK'erne til at fokusere mere på den defensive del af spillet.
Ikke desto mindre var det i denne periode, at FC København kom foran 1-0, da Dame N'Doye opsnappede en løs bold i tyskernes målfelt og bankede bolden ind bag Hannover-keeperen.
Føringen blev dog udlignet få minutter senere, da det var FCK's tur til at forsømme opdækningen i feltet. Den mulighed lod Jan Schlaudraff ikke gå til spilde og udlignede sikkert FCK-føringen.
Kort efter gik det helt galt for Roland Nilssons mandskab, da Lars Stindl efter en flot soloaktion helflugtede 2-1-scoringen og dermed sejrsmålet ind bag Johan Wiland.
Næste Europa League-opgave for FCK er ude mod Vorskla Poltava den 30. november.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere