Tre dømt for at gemme pistol i baggård

Forbrydere skjuler pistoler i det offentlige for ikke at blive taget med våben. Det hjælper dog ikke tre mænd.

Det kan koste dyrt at rende rundt med farlige våben i det offentlige rum. Det har tre mænd tirsdag måttet sande efter en dom på et års fængsel i Københavns Byret.
Mændene havde sådan set gjort, hvad de kunne, for at de ikke skulle blive snuppet med en pistol på sig og havde tilbage i april gemt våbnet i en baggård på Frederikssundsvej i Københavns Nordvestkvarter.
Men politiet fandt pistolen, der var ladt med fem patroner, og kunne anholde to af mændene, da de dukkede op for at hente den. Siden er en tredje mand blevet blandet ind i sagen.
- En af de dømtes telefon er blevet aflyttet i en anden forbindelse, og han har talt med den tredje om, at de skulle hente deres "baby", fortæller anklager Liv Mertz.
Lederen af den regionale bandeenhed Magnus Andresen har tidligere fortalt, at det er udbredt, at kriminelle, der færdes i og omkring bandemiljøet, skjuler deres våben.
- De har våbnene tilgængelige, uden at de kan knyttes til dem, sagde Magnus Andresen i forbindelse med de to første anholdelser i sagen.
Ifølge anklager Liv Mertz har de dømte i den aktuelle sag efter alt at dømme ingen tilknytning til nogen af de indvandrerbander, som blandt andet holder til i Københavns Nordvestkvarter.
- Det er i hvert fald ikke noget, der er blevet lagt til grund i sagen, siger hun.
To af de dømte fik ud over straffen på et års fængsel lidt ekstra oven i hatten. En fik fire måneders fængsel ekstra, mens en anden fik to måneders betinget fængsel ekstra. Den hårdere straf til de to stammer fra tidligere domme.
Anklagemyndigheden forlangte i øvrigt, at to af de dømte skulle udvises, men det afviste retten med henvisning til deres tilknytning til Danmark. Alle de dømte valgte at anke deres domme til Østre Landsret.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Gerningsmand

playKrænkede pige i metroen: Nu efterlyser politiet gerningsmand

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere