Taxivognmænd behøver ikke studenterhue

Det bliver alligevel ikke nødvendigt med studenterhue på hovederne af de taxichauffører, som ønsker at stige i graderne og blive vognmand. Taxinævnet i Region Hovedstaden har nu endegyldigt droppet det pointsystem, som stiller krav til uddannelsesniveauet hos kommende taxivognmænd.

Pointsystemet blev for nylig underkendt af Ligebehandlingsnævnet, der fastslog, at uddannelseskravene diskriminerer hovedstadens mange taxichauffører med indvandrerbaggrund.
- Vi har besluttet ikke at anke Ligebehandlingsnævnets afgørelse inden for domstolssystemet, bekræfter formanden for Taxinævnet, Brøndbys socialdemokratiske borgmester, Ib Terp.

Så selv om Taxinævnet er uenig i kendelsen fra Ligebehandlingsnævnet, får den alligevel konsekvenser.
- Jamen, det vil sige, at det pointsystem, vi udarbejdede, blive skrottet. Og så vil vi på nævnets næste møde diskutere, om der er andre veje til at hæve kvaliteten i taxibranchen, siger Ib Terp til DR København.

Men selv om Taxinævnet nu må skrinlægge pointsystemet, så skal kravene til kommende vognmænd skærpes, hvis det står til Ib Terp. For der skal ske forbedringer af standarden blandt de kommende taxivognmænd.
- En vej kunne være, at vi foreslår transportministeren, at vi skærper kravene til vognmandskurset. Det er et ganske beskedent kursus, som stort set alle består, siger Ib Terp til DR København.
Ifølge Danmarks Statistik har kun tre ud af ti afsluttet en uddannelse, hvor 98 procent af de etnisk danske chauffører til sammenligning har en uddannelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere