Sværere at få blomster og grøntsager

Det er blevet sværere for københavnere og pendlere til hovedstaden at få billige blomster og grøntsager med hjem.

For de små blomsterhandlere og grønthandlere er forsvundet fra Israels Plads ved Nørreport Station uden at kunne finde nye stadepladser, oplyser P4 København.
Israels Plads skal omdannes til Torvehaller og er lige nu en byggeplads. Det betyder, at de sædvanlige blomsterhandlere og grønthandlere på det lille uofficielle grønttorv er smidt væk.
Og det er kun lykkedes Københavns Kommune at finde plads til én af stadeholderne et andet sted, mens resten er overladt til sig selv.
- Synd for de handlende, mener Gitte Gall Jensen, der har stået på Israels Plads i 30 år.
- Der er mange kunder, der godt kan lide vores måde at handle på. Men jeg tror ikke, man er så interesseret i så mange små stadepladser mere. Det går mere over i centre og sådan noget, siger Gitte Gall Jensen til P4 København.
Konsulent i Københavns Kommunes Center for Veje, Hugo Præstegård, siger, at det er meget svært at finde en attraktiv plads i byen til gadesælgerne, for der er mangel på tomme torve.
- Der er optaget, groft sagt, siger Hugo Præstegaard.
Torvehallerne på Israels Plads åbner i 2011. De fleste stadeholdere får højst sandsynligt tilbudt en plads, men de frygter, at prisen bliver for høj.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik