Strandvejens sorte trafikplet

Natten til i går skete det igen. En ung bilist smadrede sin bil, da han bragede ind i et træ i haven hos en beboer på Ny Strandvej, og de alvorlige trafikulykker er langtfra et sjældent syn på Strandvejens sorte trafikplet. Det skriver Helsingør Dagblad.

Heldigvis kom ingen alvorligt til skade, da den seneste ulykke fandt sted på Ny Strandvej i Espergærde. En skramme på hånden og næsen og et alvorligt chok, var hvad den unge bilist pådrog sig, da han mistede herredømmet over sin bil og knaldede ind i et træ i haven på hjørnet af Ny Strandvej og Gl. Strandvej.
Ulykken fandt sted natten til onsdag ved 01-tiden og er blot en af flere alvorlige trafikulykker, som beboerne på netop den strækning har været vidne til.
Den unge mand kom kørende sydpå mod Humlebæk, men de lange bremsespor på vejbanen afslører dagen derpå, at noget gik helt galt. For han skred over i modsatte vejbane, og bilen fortsatte ind i Christian Dannevangs have, hvor et træ blev væltet, og hækken blev ødelagt.
- Min kone og jeg sad i stuen. Pludselig hørte vi et højt brag, og min kone sagde, at nu skete det, vi længe havde snakket om, fortæller Christian Dannevang, der skyndte sig ud i haven og fik ringet 112.
Ulykken natten til onsdag er minimum det sjette i rækken på netop denne strækning på Strandvejen, og da det sidste alvorlige færdselsuheld fandt sted i oktober, tænkte familien allerede der, at turen også måtte komme til dem en dag.
- Da genboen fik en bil i haven, talte vi om, at det næste nok ville blive os, for vi ligger jo lige i skudlinjen, siger Christian Dannevang og peger ud mod Ny Strandvej, hvor flere er blevet slået ihjel i trafikken.
Huset ligget nemlig midt i et farligt sving. Problemet er ifølge beboerne ikke trafikken fra sydlig retning, men tværtimod fra den nordlige retning.
- Det er ikke unormalt, at der bliver kørt 80-90 kilometer i timen. Vi må springe for livet i fodgængerfeltet selv med børnebørn og barnevogn, siger Gert Larsen, der bor på den modsatte side af Christian Dannevang.
Fra nord er hastighedsbegrænsningen 50 kilometer i timen, og fra syd er den 60 kilometer i timen. Men en venstresvingsbane til Gl. Strandvej og et fodgængerfelt med en helle i midten overrasker ifølge beboerne ofte bilisterne.
Det er ikke altid, at bilisterne fra Helsingør og Snekkersten når at få drejet ordentligt i svinget, og dermed er der risiko for at skride over i den modsatte bane og direkte ind i Christian Dannevangs have, som det altså skete for den unge mand natten til onsdag.
Onsdag eftermiddag holdt den smadrede bil stadig i haven hos Christian Dannevang, og synet af bilvraget afslører, at den unge bilist er sluppet billigt fra ulykken.
- Han har været heldig, at han har ramt træet med bagenden af bilen, for havde han ramt med fronten, er det ikke sikkert, at det var gået så godt, siger han.
Ud over at fjerne glasskår fra græsplænen og plante en ny hæk overvejer husejeren også at tage sine egne forholdsregler for trafikken.
- Denne gang var det heldigvis nat, så vores børn legede jo ikke haven. Men det kunne de sagtens have gjort om dagen. Så nu hvor træet er væk, overvejer jeg da at sætte nogle stolper eller lignende op indenfor hækken, som kan afværge for den værste fart, hvis det sker igen, siger Christian Dannevang, der har boet i huset på Gl. Strandvej i fem år, og som har oplevet i hvert fald fire ulykker.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Maria Sarko på Amager Strand

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Affaldssortering Ballerup skrald skraldespand

Borgere får ikke tømt skraldespand. Men det er der en god grund til, mener kommune

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere