Statsforvaltningen undersøger Frank Jensens rolle i Eurovision

Statsforvaltningen undersøger nu Københavns Kommunes overborgmester, Frank Jensen (S). Venstre, De Konservative og Liberal Alliance mener nemlig ikke, at Frank Jensen har givet hverken Borgerrepræsentationen eller økonomiudvalget fyldestgørende informationer i forbindelse med det store Eurovision-underskud, skriver metroxpress.

»Det er både Frank Jensen og hele forvaltningen, der har været repræsenteret i præsidiet og hele tiden været informeret om, hvor slemt det har stået til med økonomistyringen. Hvorfor er der ikke blevet grebet ind?« lyder det fra Jens-Kristian Lütken (V), medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

Metroxpress har tidligere kunnet fortælle, hvordan Frank Jensen og Københavns Kommune blev oplyst flere måneder inden showet, at DR mente, at Eurovision var underbudgetteret.

Den besked kom bare ikke videre til Borgerrepræsentationen eller økonomiudvalget i Københavns Kommune, der har betalt over 23 millioner kroner for Eurovision.

»Det er ikke oplysninger, vi har fået forelagt som beslutningstagere i Københavns Kommune. Så hvis det er korrekt, så mener jeg, at vi er blevet underinformeret, og så har vi truffet beslutninger på et mangelfuldt grundlagt,« siger Rasmus Jarlov (K), medlem af Københavns Borgerrepræsentation, til metroxpress.

Overborgmester Frank Jensen frygter dog ikke en sag hos Statsforvaltningen. I en e-mail til metroxpress skriver han:

'Både Borgerrepræsentationen og økonomiudvalget fik klar besked om, at et ekstra tilskud var en forudsætning for, at Eurovision kunne gennemføres som planlagt. Det skete blandt andet, da Borgerrepræsentationen behandlede sagen om ekstra tilskud den 13. marts.'

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere