Søfartsmuseum åbner med styr på økonomien

Efter flere bump på vejen, eller skulle man sige på søen, holder det nye store M/S Museet for Søfart i Helsingør endelig i dag officiel åbning.

Museet skulle være åbnet i sommers, men efter skybruds komplikationer, måtte man udskyde åbningen, som så bliver i dag, hvor Hendes Majestæt Dronning Margrethe kommer og klipper snoren over ind til det over 300 millioner kroner dyre bygningsværk, der er tegnet af den kendte danske arkitekt Bjarke Ingels tegnestue.

Det prestigefyldte museum har op til åbningen været kritiseret for ikke at have styr på budgetterne, og allerede starte ud med underskud, før den første gæst har sat sine fødder på museet.

Museet for Søfarts nye direktør Camilla Nordhorst indrømmer at hun overtog et noget anstrengt budget, som der dog nu er kommet styr på:

- Dels ved at omorganisere museet, så det bedre matcher det nye liv, det skal have i det nye hus, jeg har derudover landet nogle nye partnerskaber med nogle fonde, som sender det nye museum godt afsted, og så har jeg fået den foræring at i den sidste fase i forhold til mine budgetter, er vi er blevet meget klogere på hvor dyr driften af museet bliver og der har jeg kunnet tillade mig at skære i nogle af de estimerede omkostninger og det betyder at vi alt i alt kan åbne dørene med balance i budgetterne i årene fremover, siger Camilla Nordhorst til DR København.

Kulturstyrelsen har godkendt det nye budget og har derfor også stoppet sit tilsyn med museet.

I museets hjemby, glæder borgmester Johannes Hecht Nielsen (V) sig til åbningen.

- Det vil helt sikkert betyde et løft til den mængde besøgende der i forvejen kommer til Helsingør. Der har kommer godt 300.000 turister til Kronborg hvert år, som har en tendens til at se på slottet og så køre hjem igen. Men nu bliver der også nogle andre ting, man bliver nødt til at se på, siger Johannes Hecht Nielsen til DR København.

Han oplyser at man har estimeret med nogle hundrede tusinder gæster om året til museet, men det mener han er alt for lavt sat, han tror der vil komme mange flere.

Han påpeger at både indholdet om Danmarks spændende søfarts historie, samt den imponerende arkitektoniske museumsbygning, der er bygget ned i jorden, vil trække masser af gæster til fra nær og fjern.

M/S Museet for Søfart åbner idag lørdag d. 5 oktober mellem kl. 15.30 og 18.00 for selve offentligheden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere