Socialarbejdere skal ikke lade sig afvise

Insisterende og uden at lade sig afvise. Sådan skal socialarbejderne i København fremover være, når de opsøger et ungt menneske, der laver alvorlig ballade eller er voldelig, oplyser P4 København.

Efter drabet på et 16-årigt avisbud på Amager 19. marts fik socialforvaltningen i København kritik for, at der kunne være gjort mere for de tre drenge, der er sigtet for drabet, og moderen til to af drengene følte sig svigtet. Og en intern undersøgelse i kommunen viste også muligheder for forbedringer.
Derfor fremlægger socialforvaltningen nu en mere direkte og kontant strategi over for politikerne.
Når forvaltningen modtager en alvorlig underretning skal der indenfor en uge skabes kontakt til den unge og den unges familie.
Er det ikke lykkedes skal den unge og hans familie opsøges derhjemme igen og igen, indtil der er afholdt et møde og en videre proces er planlagt.
Og når Den Sociale Døgnvagt indberetter en kriminel ung til socialforvaltningen, så skal døgnvagten senest tre dage efter rykke forvaltningen for, om der er sket noget.
Et særligt rejsehold skal også inden for 24 timer hjælpe socialcentrene med at få det der kaldes en insisterende og uafviselig kontakt til de unge, der er svære at få fat i.
Men i de tilfælde, hvor situationen ikke er alvorlig nok til for eksempel at tvangsfjerne et barn, da kan kommunen ikke tvinge hverken familien eller barnet til andre foranstaltninger, siger Enhedslistens Socialborgmester Mikkel Warming (EL) til P4 København.
Socialforvaltningen vil derfor ifølge Mikkel Warming gå i tænkeboks og vurdere, om de københavnske politikere skal opfordre Folketinget til at ændre loven.
Generelt anbefaler socialforvaltningen i hovedstaden også, at der gøres noget for, at der ikke kommer nye sagsbehandlere til hele tiden på hver enkelt sag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere