Sløve humanister kan smides på porten

Københavns Universitets Humanistiske Fakultet skruer bissen på over for de kommende studerende på den toårige kandidatoverbygning.

Hvis du ikke er færdig inden tre år, risikerer du at blive smidt ud, lyder det. På samme måde skal det treårige bachelorforløb gøres færdigt inden for fem år. Det skriver Politiken mandag.
- Det er det glade vanvid at svinge pisken over de studerende på den måde, siger stud.mag. Martin Leider Olsen fra studenterorganisationen Frit Forum:
- Det kommer til at skabe en social massegrav, siger han til
Politiken.
Fakultetets prodekan for uddannelse, Hanne Løngreen, står fast:
- Vi er nødt til at markere, at en humanistisk universitetsuddannelse ikke er en livslang uddannelse, men en uddannelse til arbejdsmarkedet, siger hun til Politiken.
Det Humanistiske Fakultet på Amager har omkring 12.000 studerende. Tal for 2007 viser, at hver tiende gennemførte den toårige kandidatoverbygning til tiden. Efter tre år var over halvdelen stadig ikke færdige og ville med de nye regler have stået til at blive smidt ud.
Når studierne trækker ud, skyldes det ifølge de studerende relevante studiejob, praktikophold og studier i udlandet; aktiviteter, som gør humanisterne mere attraktive og ruster dem til arbejdsmarkedet. Samtidig presser stramme SU-regler og stigende priser de studerende til at tage mere erhvervsarbejde, lyder det.
- Når det sammenholdes med, at vilkårene for at gå til syge- og reeksamen er elendige, så bliver man hurtigt forsinket, siger Martin Leider Olsen fra Frit Forum til Politiken.
De studerendes protest kommer ikke bag på prodekan Hanne Løngreen:
- Det handler ikke bare om at få de studerende hurtigt igennem, siger Hanne Løngreen til Politiken:
- Det handler mindst lige så meget om, at der på alle niveauer på arbejdsmarkedet stilles krav om, at man skal kunne levere resultater til tiden - og det gælder også humanister, siger hun til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere