Skulptur-farce i Hornbæk

Kunstudvalget i Helsingør har købt en skulptur til 300.000 kroner i granit, men nu viser det sig, at det vil koste cirka 1,2 million at flytte den fra kunstnerens atelier på Bornholm ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Foto: TV2/Lorry

Helsingør Kommunes Kunstudvalg, som tager sig af udsmykninger, har ofret 300.000 kroner på en vandgranitskulptur udformet specielt til at udsmykke Hornbæk Torv, men nu må Kulturudvalget i Helsingør Kommune konstatere, at der for øjeblikket slet ikke er penge til at få skulpturen af den nyligt afdøde højt anerkendte kunstner Jun-ichi Inoue flyttet fra værkstedet i Allinge på Bornholm.

For en sådan flytning af den tonstunge skulptur med en grundplan på 16 kvadratmeter kan nemlig snildt betyde en flytteregning på omkring 1, million kroner. Og det er ikke penge, som udvalget på det seneste møde var i stand til at finde på det i forvejen hårdt belastede budget.

- Men det kan da være, at der kan blive råd til en bustur til Bornholm, siger medlem af Kulturudvalget Christian Saggau (SF) til Frederiksborg Amts Avis.

Sagen bliver i øvrigt ikke mindre kompliceret af, at kunstnerens arvinger presser på for at få fjernet skulpturen fra værkstedet på Bornholm.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?