Ski-udlejer i Dyrehaven: "Jeg har krydset fingre i fire år"

Henover weekenden kan der falde op til 25 cm sne, og holder det stik, kan du i Klampenborg stå på langrendsski for første gang i fire år.

Hvis den seneste melding fra Danmarks Metrologiske Institut, DMI, passer, kommer der sne, masser af sne henover weekenden. Ifølge DMI vil der frem til mandag morgen falde et sted mellem 5-25 cm sne. Og hos MTB-tours i Klampenborg håber man, at der falder så meget som muligt. Her er det nemlig muligt at leje langrendsski, hvis der falder 15 cm sne eller mere.

- Jeg har håbet på det her i fire år, fortæller Birger Kjærbye fra MTB-tours.  

Ski gemt væk de seneste vintre

MTB-tours begyndte at udleje langrendsski for omkring syv år siden. I de første par år havde de vejrguderne med sig, der sørgede for, at der faldt en masse sne. Her kunne de udleje langrendsski med stor succes, men de seneste år, har der ikke været faldet sne nok til at kunne åbne op for udlejningen.

- De sidste fire år, har der ikke været faldet så meget sne. Så der har skiene været gemt væk nede i kælderen, så vi håber på at kunne åbne op for udlejningen igen i weekenden, forklarer Birger Kjærbye.  

Stor interesse

Det er ikke kun butikken, der håber på, at der falder meget sne i weekenden. Allerede nu har Birger Kjærbye oplevet stor interesse for, om udlejningen af langrendsski åbner op på søndag.

- Der er stor interesse for det. Der er mange, der ringer for at høre om det, men vi afventer vejret. Og hvis der falder sne nok, åbner vi søndag.

Selvom de plejer at have lukket om mandagen, vil de også holde åbent der.

- Så længe der er sne nok, har vi åbent, siger Birger Kjærbye.

Hvis alt går godt, vil der blive lagt en rute, der strækker sig fra butikken til den røde låge ved Dyrehaven.

- Hvis vi er heldige trækker Københavns Skiklub nogle spor med deres snescooter, som man kan følge, uddyber Birger Kjærbye.

Falder der sne nok, vil man kunne leje langrendsski søndag fra 9-16 og i hverdagene frem til klokken 18.

Det er ikke kun i Klampenborg, du kan stå på ski. I Hedeland har de snekanoner, hvor du også har mulighed for at stå på ski. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Roskilde Folkepark

Årsagen er fundet: Derfor er søerne i Folkeparken mælkede og blågrønne

imerco(3)

playHer er æggene ikke på køl: - Det er helt unødvendigt

oplevelser nat

Her er fire gratis oplevelser i nattens mulm og mørke

Genrefoto

playEndelig: Længe ventet strand åbner til sommer

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere