Roskilde dropper kæmpe vindmøller

Massiv modstand fra borgerne får politikerne i Roskilde Byråd til at droppe planerne om at udlægge tre områder i kommunen til store vindmøller, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Foto: Lorry

Et enigt byråd har besluttet, at tre områder, der i forslaget til ny kommuneplan er udpeget til, at der kan placeres kæmpevindmøller, udgår af den endelige kommuneplan.

Det sker efter, at forslaget til kommuneplanen har været i høring og blev mødt med omfattende modstand blandt andet i form af to underskriftindsamlinger.

Modstanden skyldes ikke mindst bekymring for møllernes påvirkning af menneskers helbred samt for ødelæggelse af områdernes landskabsværdier.

Københavns Lufthavne tager i øvrigt afstand fra opstilling af vindmøller i to af områderne på grund af hensyn til kollisionsfare og reduceret flyvesikkerhed ved Roskilde Lufthavn i Tune.

- Vi har valgt at lytte til borgerne. Der er både frygt og frustrationer, og det tager vi alvorligt. Modstanden har været markant, og det har sat byrådet under et stort pres, siger Torben Jørgensen (S), der er formand for kommunens teknik- og miljøudvalg.

Han vil heller ikke udelukke, at byrådspolitikerne har lyttet ekstra intenst, fordi der er et kommunalvalg lige om hjørnet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik