Robotter flytter ind på samtlige plejehjem

Samtlige 10 plejecentre i Roskilde Kommune kan se frem til at få et teknologisk løft, efter at ældre- og omsorgsudvalget har besluttet at bruge en million kroner på at købe teknologisk udstyr, som både er til gavn for plejecentrenes beboere og ansatte, og som desuden er med til at højne effektiviteten, skriver DAGBLADET Roskilde.

En del af pengene går til anskaffelse af teknologitoiletter, som fortrinsvis er tiltænkt yngre handicappede, som derved får mulighed for at klare deres toiletbesøg uden hjælp udefra.

Størstedelen af pengene går imidlertid til indkøb af 60 robotstøvsugere, 60 robotgulvvaskere, 60 robottørmopper og 10 strygerobotter, som fordeles på samtlige plejecentret, efter at plejecenter Kastanjehaven har høstet særdeles positive erfaringer med netop disse ting i en forsøgsperiode.

- Det har givet den effekt, at medarbejderne har sluppet for noget af det hårde og »kedelige« arbejde. På den måde bliver de ikke så nedslidte, og samtidig har de fået mere tid til at tage sig af andre ting. Og når man sparer arbejdskraft på at vaske gulve, bliver der flere ressourcer til at tage sig af de ældre, siger Claus Larsen (S), som er formand for ældre- og omsorgsudvalget.

Flere investeringer i teknologisk udstyr til plejecentrene kan være på vej. I ældre- og omsorgsudvalget er der enighed om, at de 4,1 millioner kroner, som Roskilde Kommune får via finanslovens pulje til forbedringer i ældreplejen, bør stilles til rådighed for udvalget, der vil bruge dem til engangsinvesteringer, der meget vel
kunne omfatte mere teknologi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik