R støtter ét kæmpe sygehus i Roskilde

Næstformanden i Region Sjælland, den radikale Ingelise Hansen, støtter nu op om forslaget om at etablere ét stort regionssygehus i Roskilde, hvor alle de medicinske specialer skal samles, skriver DAGBLADET Roskilde.

Forslaget blev offentliggjort tirsdag af den sygehusgruppe i Roskilde, som tilbage i maj 2007 indsamlede 28.900 underskrifter til bevarelsen af Roskilde Sygehus.
- Det gode ved forslaget er, at man samlet specialerne i Roskilde. Vi skal jo have samlet specialerne, det er det første step, og det er vi i gang med nu, siger Ingelise Hansen.
Hun peger på, at der er gode rekrutteringsmuligheder i Roskilde, ligesom domkirkebyens sygehus ligger tæt på motorvejen.
- Der er aldrig besvær med at skaffe personale. Desuden er der plads til at udvide Roskilde Sygehus i såvel højden som bredden, og så er det muligt at komme lige op fra motorvejen og til Roskilde Sygehus, siger Ingelise Hansen.
Sygehusgruppen har samtidig foreslået, at der skal være akutsygehuse i Køge, Slagelse og Næstved, som også skal have en filial i Nykøbing Falster. De øvrige fem sygehuse i regionen; Kalundborg, Holbæk, Ringsted, Faxe og Nakskov skal nedlægges og omdannes til sundhedshuse for eksempelvis praktiserende læger.
- Også her kommer gruppen fra Roskilde med et godt forslag. De har virkelig haft fingeren på pulsen, siger næstformanden i Region Sjælland.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere