Pres på radikalt byrådsmedlem

Det er en højst usædvanlig fremgangsmåde, og det er ikke en acceptabel måde at gribe tingene an på. Sådan siger formanden for den radikale partiforening i Roskilde, Kristian Borch, om et brev, som Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten i fællesskab har sendt til hele bestyrelsen i den radikale vælgerforening i Roskilde, skriver DAGBLADET Roskilde.

I brevet, som er underskrevet af de tre partiers gruppeformænd i byrådet, Joy Mogensen (S), Henrik Stougaard (SF) og Christian Holtet (Enhl), beklager de, at det nytiltrådte radikale byrådsmedlem Ingelise Hansen efter deres opfattelse er trådt ud af budgetforliget.
- Jeg har aldrig før hørt om, at tre ledende byrådspolitikere på den måde henvender sig til bestyrelsen i et helt andet parti i sådan et ærinde. Jeg kan kun tolke det som om, at de fisker efter, at vi skal underkende Ingelise Hansens politiske dispositioner. Men det kan de godt glemme, siger Kristian Borch.
Han understreger, at det radikale byrådsmedlem har fuld opbakning i sit politiske bagland.
- Og Ingelise Hansen har ikke brudt budgetaftalen. Hun har sagt fra i forhold til to helt konkrete sponsoraftaler med to sportsklubber i Roskilde. Konkrete aftaler, som på ingen måde er en del af budgetforliget, og som er kommet i stand på en højst uigennemsigtig måde, siger Kristian Borch.
Han forklarer, at den radikale bestyrelse nu vil svare, at Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten i fremtiden blot kan henvende sig direkte til Ingelise Hansen, hvis de har noget på hjerte i forbindelse med byrådet.
- Vi har et meget fint samarbejde med Ingelise Hansen. Derfor er der ingen grund til, at de tre partier forstyrrer den radikale bestyrelse med den slags henvendelser, siger Kristian Borch.
Også Ingelise Hansen er forundret over henvendelsen.
- Jeg kan da kun opfatte det som om, at de prøver at skabe splittelse mellem mig og mit radikale bagland, siger Ingelise Hansen.
Den socialdemokratiske gruppeformand Joy Mogensen forklarer, at henvendelsen på ingen måde har været et forsøg på at skabe splittelse i de radikale kredse.
- Det er dem, der har brudt en aftale. Nu kalder de vores fremgangsmåde for uacceptabel. Det er lidt mærkeligt. Vi har blot ønsket en afklaring af, hvor de radikale står i denne sag. Vores opfattelse er, at Ingelise Hansen er sprunget fra en del af budgetaftalen, og vi vil gerne vide, hvad det betyder for det videre samarbejde. Derfor sendte vi brevet til den radikale bestyrelse og til Ingelise Hansen, siger Joy Mogensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere