Politikere om metrobyggeri: Nu skal vi ud af dødvandet

Transportministeren har hasteindkaldt til møde om metroen i København. Partier er klar til konstruktiv dialog.

Forligskredsen bag Cityringen i København mødes torsdag klokken 14 i Transportministeriet, og både Venstres og De Radikales trafikordførere håber, at det kan få sat skub i en ordentlig proces, så der kan komme styr på milliardprojektet.

Læs også: Heunicke vil give metroarbejdere....

- Det er et utroligt stort projekt, og det nyder bred politisk opbakning, og nu skal vi altså videre. Vi skal ud af det dødvande, projektet befinder sig i i øjeblikket.

- Det er vores mål, så vi er spændte på, hvad ministeren har i posen i dag, siger Venstres Kristian Pihl Lorentzen til Ritzau.

Samme udmelding kommer fra Andreas Steenberg, der er trafikordfører for De Radikale.

- Det her skal have en ende, og Metroselskabet, der står for byggeret, skal vide, hvad de har at rette sig efter. Vi skal sikre, at det bliver færdigt til tiden og til de penge, der er sat af, siger han.

Forligsparter er indkaldt af minister

Transportminister Magnus Heunicke (S) har indkaldt forligsparterne, der tæller samtlige partier undtagen Enhedslisten og Liberal Alliance, til møde, efter at Metroselskabet tirsdag efterlyste faste rammer for byggeriet af Cityringen, hvis tidsplanen skal overholdes.

Hverken De Radikale eller Venstre kommer selv med forslag, men ser derimod frem til at høre ministerens bud på, hvordan metro-projektets problemer skal løses.

- Ministeren har serveretten, siger Kristian Pihl Lorentzen og uddyber:

- Han har hele embedsværket til sin rådighed, så han analyserer nok forskellige handlemuligheder, og vi er klar til at indgå i en konstruktiv forhandling om, hvordan vi kommer videre, for det her projekt kan jo ikke hænge i luften på den måde.

Byggeri kan blive forsinket med to år

Magnus Heunicke har allerede åbnet for en eventuel ændring i den lovgivning, som Metroselskabet arbejder under.

Over de seneste syv måneder har miljømyndighederne ændret rammerne for metrobyggeriet i forbindelse med sagsbehandling af en række klagesager, blandt andet om støjniveauet, hvilket har skabt usikkerhed for både naboerne og Metroselskabet.

Afgørelserne har begrænset arbejdet på flere byggepladser, og Metroselskabet frygter, at nye klager kan forsinke projektet med op til to år, og den bekymring deler transportministeren.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere