Pernille Blume melder afbud til Danish Open

Når de danske mesterskaber i Svømning skydes igang senere på ugen bliver det uden den danske svømmedarling Pernille Blume.

01:00

TV 2 Lorry var med, da Pernille Blume blev udklækket som student fra Falkonergårdens Gymnasium og HF i sommeren 2016.

Selvom tilskuerne til dette års Danish Open på Bellahøj Svømmestadion kan nye navne som Rikke Møller Pedersen, Mie Ø. Nielsen, Emilie Beckmann og Viktor B. Bromer på tætteste hold, så bliver de danske mesterskab i år uden den 23-årige OL-guldvinder fra OL 2016 Pernille Blume.

Ved seneste OL i Rio 2016 sikrerede hun Danmark den første guldmedalje i 68 år, da hun vandt guld på distancen 50 meter fri.

eg har gennem noget tid haft vedvarende skulderproblemer, og trods flere forskellige indsatser er vi ikke lykkedes med at få bugt med det.

Pernille Blume, Elitesvømmer

Men nu har udfordringer med den ene skulder medført, at hun har måtte melde afbud til Danish Open. En beslutning, der er truffet i tæt samråd med Blumes trænere og efter aftale med Dansk Svømmeunions sportslige ledelse.

Det skriver Dansk Svømmeunion i en pressemeddelse.

- Jeg har gennem noget tid haft vedvarende skulderproblemer, og trods flere forskellige indsatser er vi ikke lykkedes med at få bugt med det, siger Pernille Blume i pressemeddelsen.

Afbuddet får ikke betydning for den danske svømmedarlings mulighed for at kvalificere sig til EM, idet Dansk Svømmeunions sportslige ledelse har valgt at udtage hende. der sikrerede Danmark sin første guldmedalje i 68 år, da hun i 2016 vandt guld på distancen 50 meter fri.

- Jeg har været nødt til at tage endnu et step tilbage i træning og fokuserer nu på at komme helt oven på, så jeg er klar til sommerens mesterskab. Det er virkelig ærgerligt, og jeg ville ønske det kunne være anderledes, siger Pernille Blume.

Læs også Ny dansk rekord fra Pernille Blume i VM-finalen

Skulderen får således nu noget ekstra ro og bliver fritaget fra et højt stressniveau fra konkurrencerne ved Danish Open med henblik på at den danske svømmer kan blive 100 procent klar til sommerens EM i Glasgow.

Danish Open foregår i Bellahøj Svømmestadion i København. Det begynder torsdag og slutter igen søndag.

Info om Danish Open

Der deltager i alt 486 svømmere i Danish Open. Disse er fordelt på 59 klubber.
Da Danish Open er godkendt af det internationale svømmeforbund, FINA, som et officielt EM-kvalifikationsstævne, har i alt 28 svømmere fra flere nationer meldt deres ankomst. Foruden Danmark er der således svømmere med fra Sverige, Norge, Serbien, Færøerne, Rusland og USA.

Billetsalg til Danish Open
Det er gratis at følge konkurrencerne i indledende afsnit. Til finaleafsnittene kan der købes billetter på www.billetto.dk og i døren ved Bellahøj Svømmestadion.

Pris, voksne (fra 15 år): 75 kroner.
Pris, børn (3 – 14 år): 25 kroner.
Gratis adgang for børn under 3 år.

Fire dages partout billet:
Pris, voksne (fra 15 år): 250 kroner.
Pris, børn (3 – 14 år): 75 kroner.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik