Penkowa-partner: Alt er snyd

Milena Penkowas forskningspartner Bente Klarlund Pedersen betragter nu al Penkowas forskning som snyd, indtil det modsatte er bevist.

Bt.dk kan i dag afsløre endnu en svindelsag, hvor den skandaleramte forsker Milena Penkowa efter alt at dømme grundigt har manipuleret, forstørret og bleget et billede fra én videnskabelig artikel og siden anvendt det i en anden.
Det drejer sig om to artikler fra 2005 om musklers reaktion på motion. Milena Penkowa har i første omgang anvendt et nærbillede af en muskelbiopsi i én artikel, hvor et protein er blevet påvist. Herefter har hun genbrugt billedet efter først at have forstørret det, rykket det en anelse til venstre og bleget det, så det ikke fremstår som originalen.
- Der er ingen tvivl om, at det er det samme billede. Det har uden tvivl været meget svært at spotte. Det er forstørret, rykket og bleget ganske betydeligt. Det er rent snyd og billedmanipulation, siger Erik Ilsø Christensen, forsker i anatomi fra Aarhus Universitet til bt.dk.
Den nye sag får nu centerleder og overlæge på Rigshospitalet, Bente Klarlund Pedersen, som er medforfatter på artiklerne, til at ændre syn på hele samarbejdet med Milena Penkowa.
- Lige nu betragter vi alt samarbejde, som Milena Penkowa har været involveret, i som snyd, indtil det modsatte er bevist, siger hun til bt.dk og fortæller, at Penkowa efter alt at dømme har benyttet præcist samme metode som ved to andre artikler, der kom frem i offentligheden i går, lørdag.
Bente Klarlund Pedersen har natten til søndag indberettet de to nye artikler til Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere