Brillante Bøf Bearnaise

Mesterkokken Casper Sobczyk fra Bistro PanPan har udviklet en bearnaisesauce, der næsten ikke kan gå galt. Lav den i dit eget køkken med opskriften her.


Brillante Bøf Bearnaise

Mesterkokken Casper Sobczyk fra Bistro PanPan har udviklet en bearnaisesauce, der næsten ikke kan gå galt. Lav den i dit eget køkken med opskriften her.

Læs også Det franske køkkens indtog skænkede os Bøf Bearnaise

Bearnaise er saucernes konge, men har også ry for at være nervepirrende svær at få til at lykkes hjemme på komfuret. Men sådan behøver det absolut ikke at være. 

Find opskriften uder videoen, hvor Casper Sobczyk viser, hvordan han laver sin bearnaise

02:16

Se her hvordan mesterkokken Casper Sobczyk fra Bistro PanPan tilbereder sin nyfortolkning af den klassiske sauce bearnaise i samtale med madblogger og journalist Niklas Roar. Foto: Bertel Henning

Luk video

Her får du opskriften på:

CASPER SOBCZYKS SUPERLETTE SAUCE BEARNAISE

Til 4 personer

Bearnaisesauce
4 æggeblommer
300 gram smør
1 spsk creme fraiche
Lidt citronsaft
Skal fra 1 appelsin
Salt og peber
1 bundt estragon, hakket

Læs også Kom med bagom den elskede og udskammede klassiker - pomfritten

Sådan gør du:

Bearnaisesauce
Smelt smørret ved middelvarme (ca. 60 grader)


Bland æg, salt, peber,  creme fraiche, citronsaft og appelsinskal og blend blandingen med en stavblender i et glas til stavblender, et højt målebæger eller lignende.

 

Når det er en homogen masse, hældes smørret lidt ad gangen i en tynd stråle, mens du fortsat blender. Tilsæt den hakkede estragon

 

Tip: Hold saucen varm i ovnen på 60 grader til maden er klar

Her får du opskriften på:

CASPER SOBCZYKS BERØMTE SMØRBØF

Til 4 personer

1 ribeye
1,5 kg smør

Olie, smør og kviste af rosmarin til stegning

Sådan gør du

Temperer alt smørret, så det kan modelleres i hænderne.


Tør kødet godt af for alt blod og væske og læg det på en rist i køleskabet i 6 dage.

Pak efterfølgende bøffen ind i smør og sæt den på køl i 5-6 uger.

 

Det er vigtigt, at man de første 14 dage hele tiden ser efter små huller og revner. Luk dem straks igen med smør, for hvis kødet først får ilt, går det i forrådnelse.

 

Fjern smørret fra bøffen inden du steger bøffen ved høj varme med olie, smør og rosmarin.

Retromad – De ikoniske steder

Retromad er serien, der hylder de klassiske retro-retter og tager os med til Hovedstadens ikoniske steder. 

 

Kom med, når madblogger og journalist Niklas Roar besøger de originale grillbarer og restauranter, der har overlevet i årtier og de trendy spisesteder, som nyfortolker de evigt unge serveringer.

 

Sæson 1 hylder det klassiske brune grill-barkøkken, der emmer af nostalgi

Sæson 2 hylder de favoritter, vi der kom til os udefra, men nu føles danske

 

Læs webdokken om Niklas Roars kærlighedsaffære med det brune køkken her.

 

Retromad - De Ikoniske Steder - er lavet i samarbejde med Svada Film.

Læs også Først i 80'erne kunne man købe kebab i København

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik