Oplev i vinterferien: Hippieskole, madeksplosion og børneopera

Arkitektur i børnehøjde, børne-forestilling i Operaen og familiehygge på Esrum Kloster er blandt de mange ting, I kan opleve i vinterferien.

Vinterferie!

En tiltrængt pause fra hverdagens stress og jag, og som er den oplagte mulighed for at komme ud og opleve vores skønne hovedstad sammen med familien. I samarbejde med Børn i Byen har vi fundet syv oplevelser, en oplevelse til hver dag i hele vinterferien.

Kids City – Udstilling på Dansk Arkitektur Center for hele familien

De flotte lokaler i Dansk Arkitektur Center. Foto: Dansk Arkitektur Center.
De flotte lokaler i Dansk Arkitektur Center. Foto: Dansk Arkitektur Center.

Kan arkitektur være sjovt? Selvfølgelig! Dette vil Dansk Arkitektur Center gerne bevise, når de åbner op for deres udstilling, Kids City.

Her kan I gå på opdagelse i et sjovt og interessant univers, med omvendte huse, kæmpe stole og cykelslanger. Børnene kan rigtig få bevæget sig, når de klatrer rundt i en mini-udgave af KU.BE (Kultur og Bevægelseshus på Frederiksberg).

De kan også komme på opdagelse i en børnehave, som er skabt i børnestørrelse. Her er der 11 små huse, som til sammen danner en lille landsby. Så der er rig mulighed for at opleve arkitektur på en ny, sjov og børnevenlig måde.

Hvor og hvornår

BLOX, Bryghusgade 10, 1473 København. Lørdag den 8. februar og søndag den 9. februar, samt hele vinterferien. Entre koster 95 kroner for en voksen. For børn i alderen 0-17 år er entre gratis.

Læs mere her 

 

Papageno og Papagena – Sjov børneforestilling i Operaen

Den sjove og spændende fortælling, Papageno og papagena. Foto: Camilla Winther.
Den sjove og spændende fortælling, Papageno og papagena. Foto: Camilla Winther.

Opera kan være en svær størrelse for de yngste i familien. Men vil der blive lavet om på i vinterferien, når Det Kongelige Teater, Operaen, åbner dørene op for forestillingen ”Papageno og Papagena”.

En fortælling om kærlighed, venskab og teatergenrer, der fungerer som den perfekte, børnevenlige introduktion til operaens verden. Forestillingen foregår i foyeren til Operaen, og der er gratis adgang for hele familien.

Så oplev en opera i børnehøjde, hvor alle kan være med.

Hvor og hvornår

Det Kongelige Teater, Operaen, Ekvipagemestervej 10, 1438 København K. Søndag den 9. februar og mandag den 10. februar, begge dage fra kl 10. Arrangementet er gratis

Læs mere her

 

Middelalder og fastelavn – Sjov og ballade på Esrum Kloster

Her skal koncentreres, når der skal slås katten af tønden. Foto: Esrum Kloster.
Her skal koncentreres, når der skal slås katten af tønden. Foto: Esrum Kloster.

Kom ud og vær med til at fejre fastelavn, som man gjorde det i middelalderen. Esrum Kloster holder i hele vinterferien middelalderfastelavn for hele familien.

I kan være med til at lave sjove fastelavnsmasker og fastelavnsris i det kreative værksted. De unge kan også komme ud og bevæge sig på naturlegepladsen, hvor der er rigeligt med plads at boltre sig på.

Hvis sulten skal stilles, kan I selvfølgelig komme hen i Møllecafeen. Her kan I få en herlig og lækker frokost og naturligvis også en lille fastelavnsbolle.

Hvor og hvornår

Esrum Kloster & Møllegård, Klostergade 11, Esrum, 3230 Græsted. Lørdag den 8. februar og søndag den 9. februar, samt hele vinterferien. Alle dage fra kl 10-16. Entre koster 50 kroner.

Læs mere her

 

Madeksplosion på Experimentarium – smask dig gennem en ny madoplevelse

Det nye spisested, SMASK. Foto: Experimentarium.
Det nye spisested, SMASK. Foto: Experimentarium.

Nu vil Experimentarium udfordre alle dine sanser med SMASK. På SMASK kan I prøve en masse forskellige retter, som ikke helt er, hvad de ser ud til at være.

I kan blandt andet prøve en lyserød unicorn cupcake, som smager af en saftig kylling i rød karry. I kan også prøve smaskespillet. Det er små, fælles smagsoplevelser, designet til at skærpe smagsoplevelsen og gøre ventetiden sjov og lærerig. For på SMASK må man gerne lege med maden.

I kan selvfølgelig også komme ud og prøve de mange andre udstillinger på Experimentarium, der rummer oplevelser og sjove ting at lave for hele familien.

Hvor og hvornår

Eksperimentarium, Tuborg Havnevej 7, 2900 Hellerup. Lørdag den 8. februar og søndag den 9. februar, fra klokken 09.30 til kl 19. Entre for en voksen koster 199 kroner. For børn i alderen 3-11 er prisen på 119 kroner.

Læs mere her 

 

Vinterferie på Nationalhistorisk Museum – Kreativiteten er i højsædet på Frederiksborg Slot

Lyt og lær om de mange spændende malerier. Foto: Nationalhistorisk Museum.
Lyt og lær om de mange spændende malerier. Foto: Nationalhistorisk Museum.

På Nationalhistorisk Museum er der fokus på daglige omvisninger i børnehøjde.

Her kan familiens yngste komme på spændende omvisninger, der sætter fokus på museets store historiemalerier. Der er også et sjovt børneværksted, med en masse sjove aktiviteter. Her kan I blandt andet samle puslespil med historiske motiver.

Her kan I også farvelægge og tegne historiske begivenheder og personligheder. Hvis I er til den eventyrlystne side kan I også gå på billedjagt gennem museets samlinger, så man kan få oplevet museet på en sjov og underholdende måde. 

Hvor og hvornår

Frederiksborg Slot, Frederiksborg Slot 10, 3400 Hillerød. Lørdag den 8. februar og søndag den 9. februar, samt hele vinterferien. Alle dage fra kl 11-15. Entre koster 75 kroner for en voksne, for børn i aldere 6-15 år koster det 20 kroner.

Læs mere her 

 

M/S Hippieskolen – Kom med ombord på drømmeskibet

Bliv en rigtig søulk op Museet for Søfart. Foto: Aldershvile Nielsen.
Bliv en rigtig søulk op Museet for Søfart. Foto: Aldershvile Nielsen.

Bliv en vaskeægte søulk, når Museet for Søfart i vinterferien åbner dørene op til deres søfartsskole, M/S Hippieskolen.

Her kan I komme ombord på drømmeskibet, hvor I kan blive en del af hippefamilien med den garvede hippie Ingolf Blomsterdal som overhovede. Børnene kan få deres eget hippienavn og være med til at finde blomster rundt omkring på drømmeskibet, når der skal bygges blomsterkranse.

I kan også komme ned i Sømandsværkstedet, hvor I selv kan bygge jeres helt eget drømmeskib eller drømmeakvarie. De ting, I bygger, kan I selvfølgelig tage med hjem, som et evigt minde som søulk ombord på drømmeskibet.

Hvor og hvornår

Museet for Søfart, Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør. Fra lørdag den 8. februar til søndag den 16. februar, fra klokken 11-17. Entre for børn er gratis.

Læs mere her

 

Elbilerne kommer – Lær om elbilens historie på Danmarks Tekniske Museum

Gå en tur rundt blandt de mange, gamle elbiler. Foto: Danmarks Tekniske Museum.
Gå en tur rundt blandt de mange, gamle elbiler. Foto: Danmarks Tekniske Museum.

Oplev elbilens historie, når Danmarks Tekniske Museum åbner dørene op for deres udstilling ”Elbiler på vej – og det har de været længe”.

Her kan I komme ind og lære om de helt tidlige elbiler. Blandt andet kan i se den legendariske Ellert, som var et kæmpe fænomen i 80'er- og 90'ernes Danmark. I kan også se en Hope Whisper, som blev foreviget ved at køre galt under præsentationen i Forum i 1983.

Danmarks Tekniske Museum har selvfølgelig også en lang række andre udstillinger, I kan opleve, og vinterferien er naturligvis en perfekt chance for at se det hele.

Hvor og hvornår

Danmarks Tekniske Museum, Fabriksvej 25, 3000 Helsingør. Lørdag den 8. februar og søndag den 9. februar, samt hele vinterferien. Alle dage fra klokken 10-17. Entre koster 95 kroner for en voksen. For børn undr 18 år er det gratis.

Læs mere her 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere