Ønske: Borup og Herfølge ind i Fingerplanen

Staten bør skabe mulighed for mere byudvikling i de to stationsbyer Borup og Herfølge. Det er det overordnede budskab fra Køge Kommune, som lige nu presser på for at få ændret den såkaldte fingerplan for hele Hovedstadsområdet. Planen skaber de overordnede rammer for udvikling af de fem fingre ud fra København, hvor Køge er den sydlige finger, og i dag ligger både Borup og Herfølge udenfor fingerplanens område, skriver DAGBLADET Køge.

- Vi er blevet et knudepunkt på Sjælland i kraft af de to motorveje, der mødes her, og vi foreslår, at den sydlige finger deler sig i Køge og spreder sig videre ud på Sjælland langs de to motorveje. Dermed kommer også Borup og Herfølge med ind som et område, hvor der kan udvikles med vidensarbejdspladser og større kontorbyggerier omkring stationerne, siger teknisk direktør i Køge Kommune, Torben Nøhr.
Helt aktuelt har Miljøministeriet sat gang i en revision af fingerplanen, og Køge Kommunes høringssvar til planen er netop godkendt af et enigt økonomiudvalg i Køge Kommune. Miljøministeriet sender forslaget til den reviderede Fingerplan i høring omkring årsskiftet, og planen skal vedtages næste år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik