Nej til KØS koster 100.000 kroner

Det kommer til at koste Køge Skitsesamling 100.000 kroner, at byrådet i denne uge i 11. time forkastede navnet »KØS - Museum for kunst i det offentlige rum« - til den selvejende institution, skriver DAGBLADET Køge.

- Vi har brugt samlet set 200.000 kroner på det her. De 100.000 kroner er gået tabt på nye logoer, nyt brevhoved, nye skilte og ny design­linie, mens de andre 100.000 er brugt på en ny hjemmeside. Hjemmesiden kan vi stadig bruge, men navnet skal ændres, og det kommer muligvis også til at koste noget ekstra, siger direktør for skitsesamlingen Christine Buhl Andersen.
Christine Buhl Andersen slår fast, at hun fuldt ud respekterer byrådets ret til at forkaste navnet, men hun er samtidig ked af, at 100.000 kroner går tabt.
- Vi har sparet sammen til det, så naturligvis er vi lidt kede af det, siger Christine Buhl Andersen, der ikke ønsker at kommentere forløbet af sagen, hvor navnet først blev godkendt i kommunens kulturudvalg samt økonomiudvalg og derefter præsenteret på et pressemøde, før det to uger efter blev forkastet af byrådet.
Formand for Køge Skitsesamlings bestyrelse, Freddy Avnby, forklarer, at man på skitsesamlingen troede, der var givet politisk grønt lys til navnet.
- Vi havde et klart indtryk af, at det var i orden, når Kulturudvalget sagde, det var ok, men jeg vil understrege, at vi ikke på nogen måde har en konflikt med byrådet, og vi accepterer fuldt ud, at man ikke ønsker et sammenfald med navnet Køge Kyst, siger Freddy Avnby med henvisning til byrådets argument om, at KØS minder for meget om Køge Kyst, der er navnet på det store fælles byudviklingsprojekt mellem Køge Kommune og Realdania.
Formanden for Køge Kommunes Kulturudvalg, Erik Swiatek (S), erkender, at processen ikke har været god.
- Forløbet vidner om manglende kommunikation mellem skitsesamlingen og det politiske system, men det gør vi noget ved nu. Kulturudvalget og kulturforvaltningen holder allerede i næste uge et møde med skitsesamlingen. Vi skal sikre, at de her ting ikke sker i fremtiden, siger Erik Swiatek.
Tirsdag i næste uge er der ligeledes møde i bestyrelsen for Køge Skitsesamling, hvor der vil blive lagt en plan for, hvordan man kommer videre med det nye navn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik