Nærpoliti lukker i plaget område

På trods af, at særligt boligområdet Æblehaven i Roskilde den seneste tid har været plaget af flere tilfælde af hjemmerøverier mod ældre mennesker, så bliver lokalpolitistationen i Rønnebærparken lukket 1. maj.

Den melding har Jens Johansen Hont, der er boligsocialmedarbejder i Rønnebærparken og Æblehaven, fået fra Midt- og Vestsjællands Politi, skriver DAGBLADET Roskilde. - De ældre kan ikke være i fred i deres egne hjem, og så vil de lukke nærpolitistationen. Det er simpelthen en katastrofe, siger han og peger på, at en episode så sent som natten til søndag, hvor en 94-årig dame i Æblehaven overraskede to tyve i sin entre, skaber frygt.
- Det er blevet værre, så vi har vi altså virkelig brug for vores nærbetjente, hvis vi skal have en chance for at bekæmpe det her, siger han.
Politiassistent Danny Nielsen har været nærbetjent i Rønnebærparken siden 1999. Og han bekræfter, at området er inde i en periode, hvor kriminaliteten stiger. Derfor forstår han heller ikke politiledelsens beslutning om at lukke nærpolitistationen.
- Med mit kendskab til området er jeg slet ikke i tvivl om, at det betyder flere hjemmerøverier og i det hele taget mere kriminalitet, hvis de lukker stationen, siger han.
Ifølge Danny Nielsen lægger de to nærbetjentens tilstedeværelse i området en naturlig dæmper på kriminaliteten.
- Vi kender rødderne og ved, hvem vi skal have fat i, når der sker noget, forklarer han.
Jens Johansen Hont håber nu på, at Roskildes politikere vil komme på banen og forsøge at omstøde politiledelsens beslutning.
- Jeg forstår simpelthen ikke, hvad der skal til for, at de kan indse, at det er en tåbelig beslutning. Skal der lig på bordet, spørger Jens Johansen Hont og henviser til de grelle eksempler landet over, hvor hjemmerøverier er endt i frygtelige tragedier.
- Lige nu giver det beboerne en smule tryghed, at der er to betjente, der ved, hvem ballademagerne er. Og der er også to betjente, som de ældre er trygge ved at henvende sig til. Det giver ingen mening at fjerne det, siger han. Leder af lokalpolitiet i Roskilde, vicepolitiinspektør Per Heide Sørensen, mener ikke, at lukningen kommer til at betyde det store for området.
- Det bliver de samme betjente, der kommer derud. Eneste forskel bliver, at de har kontor på politistationen i Roskilde, siger han og forklarer, at lukningen er en del af en større omstrukturering efter politireformen.
Per Heide Sørensen afviser, at lukningen kommer til at betyde mere kriminalitet i området.
- Man får jo ikke mindre kriminalitet af, at der ligger et kontor. Og nu får vi mulighed for at lave en større fælles indsats i området, når vi har en større samlet enhed at arbejde med, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere