Milliardbyggeri på Københavns Universitet

Københavns Universitet skal blandt andet have nye laboratoriefaciliteter, og det etableres ved opførelsen af et nybyggeri kaldet "Niels Bohr Bygningen".

Det fremgår af et aktstykke i Folketingets Finansudvalg, og dermed kan man for alvor gå i gang med detailplanlægningen. Byggeriet forventes færdigt i 2016, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Den samlede økonomiske ramme for nybyggeriet forventes at være på over 1,6 mia. kroner, der finansieres af Bygningsstyrelsen.

Nybyggeriet er en del af planen for det generelle løft af universiteternes laboratorier, hvor der i globaliseringsaftalen blev afsat cirka tre mia. kroner til et teknologisk løft af universiteternes laboratorier.

Der skal bygges på tværs af Jagtvej

Nybyggeriet planlægges opført i to byggeafsnit, som forbindes i to niveauer på tværs af Jagtvej, et under vejen og et i tredje sals højde. En del af passagen under vejen vil være offentlig og vil blive et væsentligt bindeled mellem Universitetsparken og bydelen vest for Jagtvej.

Nybyggeriet skal rumme aktiviteter for 3.000-4.000 studerende, 900 undervisningsaktive forskere, 260 ph.d. studerende samt tekniske og administrative medarbejdere.

I alt omfatter byggeriet 51.861 kvm, heraf er 36.618 kvm over terræn og 12.040 kvm kælder. Dertil kommer varegårde, teknikrum på terræn, intern forbindelse under Jagtvej og offentligt adkomststrøg under Jagtvej, som tilsammen udgør 3.203 kvm.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20_percent

playDenne hund kan snuse sig frem til skimmelsvamp

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere