Massiv stigning i antallet af børnesager

Borgere og fagpersoner henvender sig i stigende grad til Køge Kommune med bekymring for, om et barn mistrives.

Foto: TV2/Lorry

I første halvdel af i år modtog kommunens familierådgivning 299 bekymringsunderretninger om børn. Det er en stigning på 13 procent i forhold til første halvdel af 2012. Derfor har kommunen nu besluttet at ansætte to sagsbehandlere mere. Det skriver DAGBLADET Køge.

Det skal endvidere ruste kommunen til at håndtere en lovændring, der fra 1. oktober kræver, at alle underretninger skal vurderes og behandles inden for 24 timer alle ugens syv dage.

- Når man får en indbretning, er det vigtigt, at man reagerer så hurgit som muligt for at se, om der er noget. Efter alle de ulykkelige sager, der har været i Jylland, har man været meget opmærksom på det her, siger Randi Hansen (S), der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Køge Byråd.

Aktuelt er der 1360 aktive sager i kommunens familierådgivning, og siden nytår er 447 sager blevet lukket. Af de 1360 sager er et stadigt stigende antal såkaldt undersøgelsessager.

Samtidig er antallet af anbringelser af børn steget med 42 procent. Det vil sige, at der i år er der foretaget 14 nye anbringelser af børn heraf otte tvangsanbringelser.

Det samlede antal anbragte børn i Køge Kommune er på nuværende tidspunkt 144.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik