Mange går aldrig i teatret eller på museum

En tredjedel af danskerne bruger ikke klassisk kultur. Men det er faktisk en lavere andel end tidligere.

Landets teatre, koncertsale og kunstmuseer tiltrækker tilsyneladende danskere som aldrig før - men der er stadig en stor gruppe, der holder sig væk.

Den længe ventede kulturvaneundersøgelse, som mandag offentliggøres i Kulturministeriet, viser, at andelen af danskere, der ikke bruger den slags mere finkulturelle og klassiske tilbud er lavere end nogensinde, skriver Information.

Tallet er nu faldet til 36 procent - fra 47 procent ved seneste undersøgelse i 2004 og 72 procent ved første undersøgelse i 1964.

Positive konsekvenser af kulturpolitik

- Det er udtryk for, at den kulturpolitik, der er blevet ført de seneste 50 år, har fået nogle meget positive konsekvenser, siger kulturminister Uffe Elbæk (R) til Information.

De finkulturelle kulturtilbud er en væsentlig post på ministeriets budget. Det Kongelige Teater får for eksempel over en halv milliard kroner i årlig statsstøtte.

Alligevel mener Uffe Elbæk ikke, det er et demokratisk problem, at mere end en tredjedel af danskerne stadig ikke kunne drømme om at sætte deres fødder i teatret eller i operaen.

Kultur defineret bredere end tidligere

- Når de skal begrunde, hvorfor de ikke går til klassiske koncerter eller i teatret og så videre, svarer de fleste, at det er fordi, det ikke interesserer dem, eller fordi de ikke har tid, eller fordi det er for dyrt, siger ministeren.

- En forsvindende lille del svarer, at det er fordi, de ikke føler sig velkomne. Det synes jeg, er en vigtig distinktion, tilføjer han.

Den nye undersøgelse arbejder med et bredere kulturbegreb end tidligere, og for første gang er undersøgelsen inddelt i tre hovedområder: Kunst & kultur, Fritid og Medier.

Uffe Elbæk understreger, at han ikke selv bruger opdelingen mellem populær- og finkultur.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

Vandværket

Restaurant-festival lægger stilen om - tilbyder kun gourmetmad som takeaway

20200207-133554-L-1920x1280we

playKøbenhavnsk museum nomineret til stor pris: "Det tætteste vi kommer på en Oscar"

Skærmbillede 2021-01-11 kl. 14.26.40

Bjarke Ingels store vinterbader-projekt på Islands Brygge risikerer dødsstødet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere