Liggetider på boliger har nået et vendepunkt

Liggetiden på ejerlejligheder og sommerhuse er nu faldet knap 10 pct. siden toppen. Det viser en ny opgørelse af liggetiderne foretaget af Nykredit for Børsen PrivatInvestor. Samtidig er liggetiden på huse stabiliseret.

Flere danske boligøkonomer vurderer nu, at de sidste par år med konstant stigende liggetider er forbi. Og mæglerkæden Home slår i ny analyse fast, at hver anden ejerbolig sælges på under 100 dage. Det skriver dagbladet Børsen.
- Til trods for at stemningen er dyster, så er der kommet nogle vitaminer til boligmarkedet i kraft af rentefald, faldende boligpriser og en forbedring af bytteforholdene. Det gør, at liggetiderne nu har toppet, siger Mikkel Høegh, seniorøkonom i BRFkredit.
Han henviser til, at det er blevet billigere at bytte lejligheden i København ud med et parcelhus i Storkøbenhavn. Tallene fra Nykredit viser, at liggetiden på et hus i foråret 2006 var 100 dage. Siden er der sket en fordobling af den tid, det tager at sælge huset. Men fra oktober til november sidste år (november 2008 er det seneste tal red.) ændrede liggetiden sig stort set ikke.
Jens Lieutenant Pedersen, økonom i Nykredit fremhæver, at faldende boligpriser - og boligrenter - er godt nyt for førstegangskøbere.
- Det taler for, at liggetiderne ikke længere vil bevæge sig op, som de har gjort. På de punkter ser det lysere ud for boligmarkedet, siger Jens Lieutenant Pedersen.
Han understreger dog, at det danske marked for boliger fortsat vil være hæmmet af danskernes sorte syn på udviklingen i boligpriserne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere