Kriminaliteten falder i Nordsjælland

Nordsjælland er blevet mindre kriminelt. Det viser halvårstal fra politiet.

I første halvår af 2013 er der blevet begået færre indbrud, færre røverier og forøvet mindre vold, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Der er en god trend ikke bare i Nordsjælland, men i hele Danmark. Det gælder også et af de områder, som har været helt specielt i Nordsjælland, og her tænker jeg på indbrud, siger politidirektør Finn Borch Andersen fra Nordsjællands Politi.

I de første seks måneder af 2012 blev der anmeldt 728 indbrud i Nordsjælland, i år har det været 593.

- Vi har haft meget stor fokus på det. Vi har lavet en specialpatrujle, som har arbejdet benhårdt på det her, og vi har fået sat sat en række indbrudstyve i fængsel.

Men det har også noget at gøre med, at der er kommet fokus på, at man skal beskytte sig selv mod indbrud. Nabohjælp og Tryg Politi betyder, at vi fanger flere indbrudstyve, og at det bliver vanskeligere at begå indbrud, forklarer Finn Borch Andersen til Frederiksborg Amts Avis.

Antallet af voldsanmeldelser er i år faldet fra 516 til 429. Også her er der tale om en samfundstendens, vurderer politidirektøren.

- Vi lever heldigvis i et samfund, hvor anvendelsen af vold er faldende. Det betyder ikke, at vi ikke kan have rigtig alvorlige episoder eller negligerer den meget alvorlige bandekriminalitet, siger han.

Men der er også områder, hvor kriminaliteten er stigende i Nordsjælland. Det gælder bedrageri og butikstyveri.

- En stor del af den stigning handler om bedrageri begået på internettet. Det spænder fra det helt simple, hvor man sælger en billet til Roskildefestivalen, som man ikke har, til meget kompliceret bedrageri, siger Finn Borch Andersen.

- Når det gælder butikstyveri er det en kriminalitetsform, hvor det kan være en udfordring at finde årsag og gerningsmand. Noget er helt banalt teenagere, der stjæler i Brugsen, men der findes også butikstyveri, som er væsentlig mere organiseret, og det er ganske vanskeligt at efterforske imod.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

nedim_yasar.jpg

Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere