Krabbeprojekt gik til bunds

Et krabbeprojekt, der er støttet med knap 2,2 millioner kroner fra EU på Kulhuse Havn, er blevet genstand for stor uenighed mellem Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Dyrenes Beskyttelse. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Striden opstod lørdag, da dyreværnsorganisationen modtog en anmeldelse om, at hundredvis af levende krabber stod i kasser på havnen og led nød.

- Situationen krævede hurtig handling, fordi krabberne led. Det var noget værre svineri at behandle dyr sådan, og vi anmeldte episoden til politiet, der sagde, at vi måtte hælde dem i vandet, siger områdeformand for Dyrenes Beskyttelse, Niels Jørgen Sloth.

Den forklaring har dog ingen gang på jord, mener forsker og projektkoordinator ved DTU, Knud Fischer, der er uddannet marinbiolog.

- Der var ikke tale om dyremishandling, for dyrene led ingen nød. Der er tale om et forskningsprojekt, der er støttet af både EU og Fødevareministeriet, og det er en katastrofe, at Dyrenes Beskyttelse har handlet, som de har gjort. Projektet er sat langt bagud nu, og al data er væk, siger Knud Fischer, der har anmeldt Dyrenes Beskyttelse til politiet og samtidig varsler et erstatningskrav på 100.000 kroner eller mere mod Dyrenes Beskyttelse.

Hos Nordsjællands Politi bekræfter pressekoordinator Henrik Suhr, at man har modtaget anmeldelserne, men ønsker ikke at gå yderligere i detaljer, ej heller bekræfte, om Dyrenes Beskyttelse har handlet med politiets accept i ryggen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Maria Sarko på Amager Strand

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Affaldssortering Ballerup skrald skraldespand

Borgere får ikke tømt skraldespand. Men det er der en god grund til, mener kommune

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere