København mister p-pladser

Københavnerne og byens gæster får sværere og sværere ved at finde en ledig parkeringsplads langs en kantsten. I de første seks måneder af 2010 er der i alt blevet nedlagt 882 offentlige p-pladser som følge af byrumsforbedringer, et projekt for sikre skoleveje og etablering af cykelstier, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge en opgørelse fra Københavns Teknik- og Miljøforvaltning vil det lykkes at placere 686 erstatningspladser, mens 196 nedlægges. Men hovedparten af de nye p-pladser vil først blive etableret i 2012 eller 2013. Det drejer sig om 500 pladser under Kvæsthusmolen ved Skuespilhuset samt 124 pladser i Istedgade ved Den Hvide Kødby. Og både de Konservative og Venstre er så bekymrede over tabet af p-pladser, at de nu vil indkalde de øvrige partier i parkeringsforliget (S, R og DF) til krisemøde.
Den forværrede situation er opstået kun få måneder efter, at det kom frem, at der findes langt færre lovlige p-pladser end udstedte parkeringslicenser, som københavnerne har betalt 600 kr. for. Blandt andet i p-zonerne Indre By, Århus Plads på Østerbro og Enghave Plads på Vesterbro er der et stort underskud af p-pladser.
»Det står udtrykkeligt i forligsteksten, at der skal skabes erstatningspladser, når der nedlægges p-pladser, og jeg tror ikke, at nogen af os havde fantasi til at forestille sig, at der kunne gå op til tre år. I visse bydele er der i forvejen solgt væsentligt flere parkeringslicenser, end der er p-pladser, så jeg synes, det er temmelig frækt og illoyalt, at man nu nedlægger pladser uden at erstatte dem med det samme,« siger Jakob Næsager (K).

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere