Knap halvdelen lader bilen stå i tomgang – og det kan blive en yderst dyr fornøjelse

Trods et øget miljø- og klimafokus lader flere end tidligere bilen stå i tomgang. Og det kan ende med at blive rigtig dyrt. Hver femte ved nemlig ikke, at forsikringen i så fald intet dækker.

Flere end tidligere lader bilen stå i tomgang. Og ikke nok med det, så bliver bilen også forladt, så den er helt ude af syne. Det viser en helt ny undersøgelse fra Kantar Gallup for Gjensidige, som er foretaget blandt 1.543 danskere.

Således lader 28 procent i Region Hovedstaden bilen stå i tomgang og ude af syne. Flest i egen indkørsel, andre eksempelvis på tankstationen eller på en parkeringsplads foran en butik.

Her er de værst

Men faktisk er bilister i Region Hovedstaden de ’bedste’ i landet til ikke at lade bilen stå i tomgang. I Region Midtjylland er tallet eksempelvis 49 procent, der går fra bilen med en snurrende motor, og i Region Sjælland gælder det for 40 procent.

Det svarer til den gennemsnitlige dansker i undersøgelsen, og det er markant flere end tidligere, hvor tallet har været på 30 procent, oplyser forsikringsselskabet.

Men det er langt fra uden risiko at efterlade bilen i tomgang, fortæller Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige.

Øget risiko for tyveri

- Efterlader man en tændt bil, øger man risikoen for tyveri. Så simpelt kan det siges. Men derudover placerer man også sig selv i en situation, hvor man risikerer store økonomiske tab, fordi forsikringen ikke erstatter tyveri, når nøglen sidder i bilen. Det opfatter vi som groft uagtsomt, siger Henrik Sagild.

Han er bekymret for den skødesløse omgang både med bil og uvidenhed omkring, at forsikringen ikke udbetaler en klink, hvis uheldet er ude, mens man har haft bilen i tomgang. Det gælder for hver femte dansker.

Forsikringen dækker ikke

- Når vi ser, hvor stor en andel af danskerne, der ingen kvaler har med at forlade en bil i tomgang, er det bekymrende, at så stor en andel end ikke har styr på, hvad de forsikringsmæssige konsekvenser kan være af sådan en handling. Igen må den klare opfordring være aldrig at efterlade sin bil med motoren tomgang, siger Henrik Sagild.

Forsikringsselskabet oplever, at vintermånederne er højtid for at lade bilen stå i tomgang, når man eksempelvis lige vil varme bilen godt inden en tur.

Familie fik stjålet bil med labrador på bagsædet

Det var netop, hvad en familie fra Lejre Kommune gjorde juleaftensdag med det resultat, at både familiens bil og labrador, som sad på bagsædet, blev stjålet.

Den historie kan du læse lige her:

Hvad undrer du dig over?