K anklager Frank Jensen for bolighykleri

Tusindvis af studerende har hvert år problemer med at finde et sted at bo i forbindelse med studiestart, og derfor er ungdomsboliger blevet et centralt emne i kommunalvalgkampen.

Frank Jensen, Overborgmester, København (Socialdem.) Foto: TV2/Lorry

Blandt andet har københavns socialdemokratiske overborgmester, Frank Jensen, lovet 3.000 nye ungdomsboliger - men det er hyklerisk, mener De Konservatives politiske leder i København, Jakob Næsager, i dagens metroxpress.

De 200 millioner kroner, kommunen har sat af til almene boliger næste år, skal nemlig deles mellem ungdomsboliger og familieboliger, og da netop De Konservative i sidste uge foreslog at bruge alle pengene på ungdomsboliger, stemte samtlige andre partier imod.

»Studerende har typisk en lav indkomst, så de har mere brug for billige boliger end familier, der ofte er folk i arbejde,« siger Jakob Næsager til avisen.

K foreslået, at 200 mill. kr. til almene boliger skal ned på 60 mill.

I forbindelse med budgetforhandlingerne foreslog De Konservative sammen med Venstre dog, at 200 millioner kroner til almene boliger skulle barberes ned til blot 60 millioner.

Det får overborgmester Frank Jensen (S) til at kalde Jakob Næsagers forslag 'valgkampens ubetinget største bluffnummer':

»De tordner hele tiden om skattelettelser i stedet for billigere boliger. I deres ændringsforslag fjernede de helt 140 millioner kroner. Man må jo spørge De Konservative, om man skal forstå det sådan, at de lægger skattelettelser på hylden til fordel for billige ungdomsboliger,« siger Frank Jensen til metroxpress.

Han forklarer, at der vil blive flere små, billige lejligheder ledige til de studerende, fordi de familier, der bor der nu, vil flytte i de nye familieboliger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik