Hospitaler dumper i rengøring

Støv på en hylde, snavs i et hjørne og i enkelte tilfælde ligefrem affald på gulvet. Hospitalerne i Region Hovedstaden dumper på stribe i en ny skrap kontrol.

Over en periode på tre måneder har Dansk Cleaning Service kontrolleret rengøringen af i alt 410 forskellige lokaler på regionens 12 hospitaler. 76 procent af lokalerne, bl.a. venteværelser, patienttoiletter/bad, operationsstuer og sengestuer dumpede. Her var der for meget snavs, støv, pletter og ligefrem affald i enkelte tilfælde.

Der skriver Frederiksborg Amts Avis.

Resultatet af den nye undersøgelse, som Region Hovedstaden selv har bestilt huer da heller ikke regionsformand Vibeke Storm Rasmussen (S).
- Rengøringen skal være af høj kvalitet på hospitalerne. Derfor er resultaterne i den objektive gennemgang slet ikke gode nok. Det skal være meget bedre, siger Vibeke Storm Rasmussen.
Bedst klarer Gentofte, Frederikssund og Bornholms Hospital sig i rengøringskontrollen, og værst står det til på hospitalerne i Herlev, Hvidovre og på Frederiksberg. I Herlev blev kun et ud af 40 lokaler godkendt.
Dårlig rengøring har de seneste år været i særligt fokus, bl.a. har patientforeninger påpeget, at manglende rengøring kan være årsag til, at nogle patienter ligefrem bliver mere syge af at komme på hospitalet. Koncerndirektør i Region Hovedstaden Svend Hartling beroliger dog patienterne.
- Når 76 procent af lokalerne dumper i kontrollen, så hænger det bl.a. sammen med, at vi har sat en meget høj standard, hvor et lokale dumper, hvis der bare ligger støv på en enkelt lampe. Man skal altså ikke være bekymret for at blive indlagt, men rengøring og hygiejne skal selvfølgelig være i orden, for det skal ikke være vores skyld, at patienter får infektioner under en indlæggelse, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik