Helsingør er ved at løbe tør for øl

Jagten på at opdrive en helt almindelig Wiibroe, Tuborg eller Carlsberg er gået ind i slutspurten. Flere lokale supermarkeder og købmænd meldte i går alt udsolgt. Også de lokale restauratører bliver snart tvunget til sige nej til at kunne servere en pils af de populære mærker, medmindre strejken på Carlsberg snart bliver afblæst. Det skriver Helsingør Dagblad.

Kvicklyforretningen i Stjernegade var en af de COOP-ejede forretninger der i går holdt søndagsåbent med særlig fordelagtige tilbud på både Carlsberg, Tuborg og sodavand fra firmaet Coca Cola.
Men flere kunder måtte gå hjem med uforurettet sag, da Kvicklyforretningen var løbet tør for både Wiibroe, Carlsberg og Tuborg pilsnere som følge af den strejke, der de seneste uger har lammet Carlsberg.
- Vi har måtte lave tilbud på påskebryg, som vi var så heldige at have på lager og Pokaløl, som vi hele tiden kan skaffe. Her ved lukketid har vi alt udsolgt af både øl og sodavand leveret fra Carlsberg. Det er en katastofe både for os og Coca Cola, at vi ikke kan levere det, vi annoncer med, men kampagnen blev lavet allerede for et halvt år siden, fortalte souschef Kim Jepsen i går lige omkring lukketid.
Også i varehuset Kvickly xtra i Prøvestenscenteret måtte kunderne i går ty til alternative ølmærker som blandt andet Pokaløl, som er Coops eget ølmærke. Således var der kun et lille lager af de populære ølmærker, da supermarkedet åbnede i går formiddags.
Ved lukketid var der også her udsolgt af sodavand og flaskeøl leveret af Carlsberg på nær mærker som blandt andet Wiibroe Classic, som der stadigvæk er et lager af, forlyder det fra varehuset.
Hos Sparkøbmanden på Strandvejen i Snekkersten kan man også mærke ølstrejken. I går ved lukketid var der kun almindelige Carlsbergøl og ganske få kasser Tuborg tilbage.
- Vi har været nødt til at rationere vores salg af Wiibroe til de lokale restauratører, så vi har kunnet tilgodese vores kunder længst muligt. Men nu har vi ikke flere tilbage. Vi slipper også op for Tuborg i dag, men vi har stadigvæk almindelige Carlsbergøl. Gennem mine 40 år som købmand har jeg prøvet en del strejker, og jeg har også selv været ude for at hente øl hos strejkeramte bryggerier. Jeg synes ikke, der har været helt så travlt, som der plejer, når der er strejke. Vi tager det stille og roligt. Der findes da heldigvis også andre gode ølmærker på markedet, som vi kan sælge, så længe strejken varer, fortalte købmand Niels Erik Hansen i går eftermiddags.
Også rundt omkring på de lokale værtshuse og cafeer kan ølstrejken mærkes. Blandt andet på Hold-An ved Axeltorv, som dog har forsyninger nok til og med pinsen. Hvis strejken varer meget længere, begynder det at stramme til.
- Vi har et lille lager af Wiibroe, Tuborg og Carlsberg, som nok skal holde ugen ud. Vi har også fadøl nok til at åbne torvet på torsdag og til at klare resten af pinsen, håber vi på. Derefter begynder det at knibe, fortæller indehaver Henrik Hjertstedt, som i går var ud og opkøbe Carlsbergpilsnere hos Sparkøbmanden i Snekkersten.
Også i Hornbæk kniber det efterhånden med at sælge de øl, som kunderne beder om.
- Vi løb tør for Wiibroe i fredags, og vi har heller ikke flere almindelige Carlsberg og Tuborg. Vi har kun Carlsberg på fadøl, som jeg måtte i Dagrofa for at købe i lørdags. Vi har ikke fået leveret varer i 14 dage. Jeg skal have øl til næste weekend, hvor det er pinse. Hvis ikke strejken bliver afblæst, så må vi ty til andre ølmærker, siger indehaver af Cafe Bertrams Jens Bertram.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere