Gymnasieelever svigter Operation Dagsværk

På gymnasierne i Køge og Solrød vælger langt hovedparten af gymnasieeleverne at få en fridag i stedet for at støtte Operation Dagsværk med nogle få timers frivilligt arbejde.  Det skriver DAGBLADET Køge.

- Skuffende, lyder det fra de lokale tovholdere. Gymnasieelever over hele landet har i dag muligheden for at arbejde i nogle timer til fordel for Operation Dagsværk, som i år støtter unges uddannelse i Burma. 

- Det er rigtig ærgerligt, at der ikke er flere med i dag, for parolen er jo, at man giver én dag af sin uddannelse for at andre kan få en uddannelse gennem de penge Operation Dagsværk får ind, siger Louise Gravlund fra Køge Gymnasium.

Hun er en af de fire gymnasieelever, der har brugt mange timer på at koordinere dagen og sende eleverne ud på forskellige opgaver. På Køge Gymnasium er der cirka 900 elever, hvoraf omkring 200 havde meldt sig til arbejdsdagen.

Det er samme situation på Solrød Gymnasium, hvor kun omkring 10 procent af skolens knap 800 elever har meldt sig til Operation Dagsværk.

      - Det er skuffende, at der åbenbart ikke er mere opbakning til Operation Dagsværk her på gymnasiet, men det er helt tydeligt, at mange hellere vil have en fridag uden fravær, siger dagsværkskoordinator Maria Leinum, der selv har måttet tage en ekstra tjans, da flere elever blev væk fra deres arbejde i dag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere