Gennembrud for billige lejeboliger

En husleje på omkring 6.000 kr. om måneden for 100 kvm rækkehus med to terrasser og en lilleput-græsplæne. Et nedslag på en tredjedel af prisen i forhold til normalprisen på en nybygget, almen bolig, men så skal lejerne også give en hånd med og selv slå græs og rense tagrender.

Det er ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag betingelserne i de første 650 billige almene boliger, som boligselskabet KAB nu realiserer i samarbejde med syv kommuner.
- Det er et kæmpemæssigt gennembrud, for nu kan vi tilbyde sygeplejersken, politibetjenten, skolelæreren og alle andre med en mellemindkomst en rummelig bolig tæt på deres arbejde. I stedet for at skulle bruge tid på at transportere sig til Stubbekøbing, kan de så bruge lidt tid på boligen, siger direktør Jesper Nygård fra KAB.
Når det er lykkedes at trykke prisen med ca. 30 pct., skyldes det bl.a., at grundmodulerne til 650 rækkehuse produceres på en fabrik i Løgstør og først derefter placeres på grunden.
- Vi bygger de to bokse, som bliver til huset, med køkken, badeværelse og det hele. En familie kan sagtens flytte ind og leve i huset, men er det en børnefamilie, kan den vælge at få sat skillevægge op til børneværelser for egen regning, siger arkitekt Søren Rasmussen fra ONV Arkitekter i København, som vandt konkurrencen om den billige lejebolig.
De første 650 boliger placeres i København, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Kolding, Køge og Århus kommuner frem til 2012, og allerede i indeværende år er KAB klar med anden etape med yderligere 500-700 billige lejeboliger.
Venstres boligordfører, Louise Schack Elholm, glæder sig over gennembruddet.
- Selv i en tid med faldende huspriser vil der være et marked for mennesker, der vil leje - måske fordi de ikke er helt sikre på, hvor de vil slå sig ned med familien, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere