Fredensborg Kommune giver gratis omgang til nybyggere

Tag på en charterrejse med hele familien for de penge, du sparer i byggesagsgebyr. Eller køb lækre møbler til stuen i stedet for at betale gebyr til os.

Sådan lyder tilbuddet fra samtlige partier i Fredensborg Kommune, der i et budgetforlig har fjernet byggesagsgebyret for at bygge et nyt enfamilieshus i hele 2014. For et almindeligt hus på 130-140 kvadratmeter vil det give en besparelse på 35.000 kroner. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Initiativet bliver rost af ejendomsmæglere og Dansk Byggeri.

- Vi har også solgt grunde til nybyggeri, da Fredensborg var Danmarks dyreste kommune i byggesagsgebyr. Men derfor betyder det alligevel noget, at vi nu er Danmarks billigste. Vi er glade for det, og vi vil selvfølgelig bruge det som et af vores argumenter for at købe de grunde, vi har til salg, siger ejendomsmægler Steen Læssøe fra Danbolig i Fredensborg, der igennem de seneste år har solgt grunde i en ny udstykning i Fredensborg.

Dansk Byggeri har igennem flere år kritiseret Fredensborg Kommunes høje byggesagsgebyrer, og erhvervspolitisk chef Torben Liborius kan knap nok stoppe med at rose signalværdien i at sætte gebyret til nul kroner i et år.

- Men når man bygger et nyt hus, er byggesagsgebyret næppe den faktor, der i sig selv kan trække flere nye borgere til Fredensborg Kommune. Her betyder det lige så meget, at sagsbehandlingen er smidig, at den går hurtigt, og at man får lov til at bygge det, man drømmer om, siger Torben Liborius og tilføjer:

- Jeg er også spændt på at se, hvad Fredensborg Kommune gør med den generelle nedsættelse af byggesagsgebyrerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere