Frank J.: Godt vi undgik anlægsstop

Overborgmester Frank Jensen (S) er tilfreds med, at KL trods alt fik sat enkelte kommunale fingeraftryk på aftalen med regeringen.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) glæder sig over, at kommunerne ikke bliver underlagt et anlægsloft, sådan som regeringen havde lagt op til.

Det siger han, efter at regeringen og KL lørdag aften indgik en aftale om kommunernes økonomi for 2011.

I København er der i de kommende år lagt op til massive anlægsinvesteringer. Med et anlægsbudget på 10 milliarder kroner de næste fire år vil investeringerne i hovedstaden også modvirke arbejdsløshed. Der skal blandt andet bygges børnehaver, skoler og investeres i grøn vækst.

Et anlægsloft ville have været ødelæggende for København, så det er godt, at vi undgik det. Det sikrer vores muligheder for at skaffe pasning til de mange nye børn og til at fortsætte satsningen på
København som en grøn storby, siger Frank Jensen.

Regeringen og Dansk Folkepartis aftale om nulvækst i den offentlige sektor lagde en ramme om forhandlingerne, som kommunerne ikke kunne rykke ved.

Jeg er glad for, at det trods alt lykkedes KL at få enkelte vigtige kommunale fingeraftryk med, men der er ingen tvivl om, at regeringens krav om nulvækst gør det til en stor udfordring at få enderne til at mødes i kommunens driftsbudget for 2011, siger Frank Jensen.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere