Forsvarer vil afhøre anklagere som vidner

Københavns Byret har indledt sagen mod den kurdiske tv-station ROJ TV, som anklagemyndigheden kræver lukket.

Under massiv pressebevågenhed og store sikkerhedsforanstaltninger indledte Københavns Byret mandag sagen mod den kurdiske tv-station ROJ TV, der siden 2004 har sendt fra Danmark.

Allerede inden anklageskriftet blev læst op, protesterede tv-stationens forsvarer, Bjørn Elmquist, mod, at de to anklagere var til stede i retten. Han vil nemlig helt usædvanligt indkalde dem som vidner under sagen.
Vidner må ikke overvære en straffesag, før de har vidnet.

Begge anklagere, Anders Riisager og Jacob Buch-Jepsen, har på flere rejser i Tyrkiet deltaget i aktiviteter og selskabelighed med tyrkiske embedsmænd. Det er ifølge Bjørn Elmquist et problem, fordi det er Tyrkiet, der han anmeldt ROJ TV til politiet.

Vicestatsadvokat Anders Riisager kunne ikke se noget mærkeligt i, at han har mødtes med tyrkiske embedsmænd og afviste, at Bjørn Elmquist kan indkalde de to anklagere som vidner.
- Man kan ikke indkalde anklagere med et eller andet luftigt afhøringstema. Det er udelukkende for at skabe et show her på førstedagen, sagde han.
- Desuden er anmodningen om at afhøre os som vidner indsendt for sent, sagde han.

Retten afviste da også forsvarerens begæring med henvisning til, at den netop var indsendt efter fristen.
Men dommerne skal på førstedagen også diskutere, om sagen helt skal afvises, fordi anklageskriftet er for upræcist. Det er også et af Bjørn Elmquists krav.

En mindre demonstration var samlet foran retten med bannere, der bar tekster som "Ytringsfrihed gælder også for kurdere" og "Hvorfor skal ROJ TV betale for Anders Foghs Natopost?"

Anklagemyndigheden vil have tv-stationen forbudt og idømt en stor bøde efter terrorloven. Påstanden er, at ROJ TV er talerør den kurdiske oprørsbevægelse PKK, der står på EUs terrorliste.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20120208-175243-L-1920x1159we

Op mod 30 personer gik på isen på søerne i København: Det er livsfarligt, advarer politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere