Folk i hovedstaden giver mindst til velgørenhed

Beboerne i hovedstadsområdet er 'nærige', når Folkekirkens Nødhjælp samler ind mod sult og fattigdom. Folk i Tårnby giver mindst.

En krone og 90 øre. Det er, hvad den gennemsnitlige beboer i hovedstadsområdet spytter i bøssen, når Folkekirkens Nødhjælp ringer på døren til den årlige landsindsamling. Dermed er beboerne i hovedstaden de mindst gavmilde i landet, viser nye tal fra nødhjælpsorganisationen. Se graf her.

Tårnby 'topper' listen over kommuner, der giver færrest penge per indbygger. I 2014 gav beboerne i Tårnby lige præcis 81 øre i gennemsnit til Folkekirkens Nødhjælps årlige landsindsamling. På en andenplads over nærige kommuner finder vi Glostrup, hvor beboerne i gennemsnit fandt 86 øre frem.

Københavnerne er mistroiske og mangler fællesskab

Grunden til 'nærigheden' skal ifølge Loa Bendix, der er leder af Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling, findes i storbymiljøet.

'Selv om folk bor tæt på hinanden i hovedstadsområdet, så kender de ikke hinanden. Indsamling handler om fællesskab, og i København er folk nærmest bange for, hvem der ringer på. Folk i storbyer er generelt mere mistroiske - og man giver også færre penge, når man ikke kender indsamleren', siger Loa Bendix.

Midtjyder og øfolk er mest gavmilde

De mest gavmilde beboere i landet findes ifølge Folkekirkens Nødhjælp i Midtjylland. Midtjyderne gav i gennemsnit 2.92 kroner ved landsindsamlingen sidste år.

Det er dog ikke kun midtjyderne, der er gavmilde - de små øsamfund er også vilde med at hjælpe verdens fattigste. Her rangerer både Læsø, Fanø, Samsø og Ærø på top ti-listen over de kommuner, der sidste år gav flest penge per indbyggere. Læse med 7,47 kroner per indbygger.

På søndag er det Folkekirkens Nødhjælps årlige landsindsamling. Her går 20.000 danskere på gaden for at samle ind til kampen mod sult og fattigdom i verdens fattigste lande.

Sidste år blev der indsamlet 13 mio. kroner, og siden den første indsamling fandt sted, har danskerne smidt mere end 200 mio. kroner i bøsserne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Til salg

Boligpriserne er eksploderet, og det er dårligt nyt for én gruppe

Reklameskilte DBA

Reklame-entusiasten Jens Ove købte skilt for 500 kr. - nu er det vurderet til 75.000 kr.

Casper Christensens pragtvilla i Hornbæk

Casper Christensen sætter pragtvilla til salg efter et år

C'ho Farme

playRestaurant med bøn til københavnerne: Husk os - der er stadig lys i spøgelsesbyen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere